Ανοιξε τις πύλες της η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Δείτε σε video τα εγκαίνια της έκθεσης - κλικ εδώ

altΆνοιξε τις πύλες της η 16 Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας στις παλιές καπναποθήκες Καρδιτσομάγουλας στην οποία συμμετέχουν πάνω από 140 επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας.

Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε, με την παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασ. Τσιάκο, Βουλευτές του Νομού και της ευρύτερης περιοχής, Δημάρχους, εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, τοπικών φορέων, συλλόγων και πολιτών.

Ομιλία του Προέδρου κ. Γεώργιου Ντενίση
Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω από το κέντρο της Ελλάδας και την πόλη της Καρδίτσας, στα εγκαίνια της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας.
Την πόλη στην οποία για 16η συνεχόμενη χρονιά χτυπάει η καρδιά της οικονομίας με τη διοργάνωση της έκθεσης – θεσμό πλέον – για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Βασικό στόχο της έκθεσης αποτελεί η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, η ενδυνάμωση των αναπτυξιακών θεσμών, καθώς και η ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού της επιχειρηματικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.
Ιδιαίτερα σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας αναζητά την έξοδο από την ύφεση, η ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, αποτελούν αναπτυξιακό μονόδρομο.
Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός οικονομικού μορφώματος, που βασίζονταν στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, αλλά διέπονταν από έναν έντονο κρατισμό και κρατικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη λειτουργία ενός ευάλωτου σε διεθνείς κρίσεις οικονομικού συστήματος, με ένα γιγαντιαίο και δυσκίνητο δημόσιο τομέα, που αποτελεί τροχοπέδη στην άμεση αντίδραση και προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.
Βάσει των παραπάνω, οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και τομές στη δημόσια διοίκηση κρίνονται επιβεβλημένες, έτσι ώστε ο δημόσιος τομέας να γίνει αρωγός στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα και στην ανασύνθεση της μεταποίησης και του τριτογενούς τομέα.
Επιπλέον, απαιτούνται παρεμβάσεις και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, με την εισαγωγή μαθημάτων ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στοχεύοντας στη δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας στα νέα παιδιά, έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να αποτελέσουν το κινητήριο μοχλό της εθνικής οικονομίας.
Ο νομός Καρδίτσας διαθέτει τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή αποτελεσματικής περιβαλλοντικής πολιτικής, με στόχο να αναδειχθεί σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Δράσεις όπως είναι η διαχείριση των νερών, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η ορθολογική διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων, η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, η προώθηση της επιχειρηματικής διάστασης στην προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος και η βιώσιμη κινητικότητα που μπορεί να ενισχυθεί μέσω δικτύων ποδηλατοδρόμων, parking κλπ., εάν συντονιστούν κάτω από ένα ενιαίο αναπτυξιακό πλαίσιο αναφοράς, μπορούν να μετατρέψουν το νομό σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης.
Λόγω των αναμενόμενων ριζικών αλλαγών της ΚΑΠ, ο πρωτογενής τομέας εισέρχεται σε μία περίοδο έντονης αβεβαιότητας και χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης.
Λογικό είναι και πρέπει, οι προσπάθειες ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας να εστιάσουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του παραγωγικού ιστού του νομού, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ζωής στο νομό μας, με παράλληλη έμφαση και στους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς.
Με τη χρήση σύγχρονων υποδομών οργανωμένης επιχειρηματικότητας (ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ), μεθόδων και μέσων όπως είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η εταιρική επιχειρηματικότητα υψηλών δυνατοτήτων, η στήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, αλλά και τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία, μπορεί να δημιουργηθούν ισχυρές προϋποθέσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του νομού.
Οι παραπάνω προτάσεις θα βοηθήσουν τον παραγωγικό ιστό του νομού μας, να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με την παραγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, με την αξιοποίηση του δυναμικού ΑΠΕ (ηλιακή, αιολική, βιοάεριο, βιομάζα) για την παραγωγή καθαρής ενέργειας, με την προώθηση του οικο-τουρισμού και των οικό - αθλητικών δραστηριοτήτων.
Φίλες & Φίλοι,
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση για τα Ελληνικά δεδομένα, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη χρονική διάρκεια, ένταση και σκληρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, υπερφορολόγηση, δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν χάσει το χαρακτήρα της αναλογικότητας, ανύπαρκτη τραπεζική χρηματοδότηση, αυξημένα δημοτικά τέλη, αποτελούν το μίγμα πολιτικής και το περιβάλλον εντός του οποίου προσπαθεί να επιβιώσει το ελληνικό επιχειρείν.
Ως επιχειρηματικός κόσμος, οφείλουμε να παλέψουμε και να σταθούμε όρθιοι απέναντι σε αναποτελεσματικές πολιτικές, που απλώς ανακυκλώνουν το πρόβλημα.
Το Επιμελητήριο Καρδίτσας με ποικίλες δράσεις, ανανεωμένο ως προς τη σύνθεσή του, με νέους ανθρώπους με διάθεση προσφοράς και όραμα, είμαστε στη διάθεση του Επιχειρηματικού Kόσμου με σύγχρονες υπηρεσίες:
•Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης
•Παροχή ψηφιακής υπογραφής
•Επιχειρηματικής πληροφόρησης
•Ολοκληρωμένης Τουριστικής Πύλης (www.filoxeno.com)
•Πανελλήνιας Ηλεκτρονικής Αγοράς (www.dιrectmarket.gr)
•MOBILE Επιχειρηματικού Οδηγού
•Ψηφιακής Απασχόλησης
Στο σημείο αυτό θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ στο νέο θεσμό των Επιμελητηρίων, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που συστάθηκε με το νέο επιμελητηριακό νόμο με μεγάλο εύρος αρμοδιοτήτων και λειτουργεί φέτος με έδρα τη Λάρισα και Πρόεδρο το φίλο και συνάδελφο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κο Σωτήρη Γιαννακόπουλο.
Από το βήμα της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, καλώ όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Καρδίτσας, να συστρατευθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιστρέψουμε το αρνητικό οικονομικό κλίμα στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο.
Ας αποτελέσει η σημερινή ημέρα της έναρξης της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, την αφετηρία για τη συνένωση και συνεργασία όλου του τοπικού παραγωγικού συστήματος.
Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σας ευχαριστούμε που τιμάτε με την παρουσία σας την έκθεση μας, η οποία διοργανώνεται σε ένα χώρο που είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου σας. Θεωρούμε την προσπάθειά μας κοινή, έτσι ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην αναβάθμιση των καπναποθηκών και στη δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου.
Κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ευελπιστούμε στη συνεργασία και τη βοήθειά σας.
Φέτος το Επιμελητήριο Καρδίτσας προχωράει σε ένα καινούργιο εγχείρημα διοργανώνοντας στον ίδιο χώρο το «1ο Εκπτωτικό Χωριό Καρδίτσας» από 20 έως 27 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή Επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου μας.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν και φέτος να γίνει πραγματικότητα η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας .
Ευχαριστώ ,
•τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας και Ανάπτυξης που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την Έκθεσή μας,
•την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος,
•την Περιφέρεια Θεσσαλίας,
•το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Θεσσαλίας,
•την ΠΕΔ Θεσσαλίας,
•το Δήμο Καρδίτσας,
•το χορηγό επικοινωνίας ERT 3.
Επίσης:
•την κατασκευάστρια Εταιρία ALFA EXPO,
•την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας,
•το προσωπικό του Επιμελητηρίου,
•τους συνάδελφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα
•την αρμόδια για την Έκθεση Επιτροπή, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στεργιούλη Γιώργο, τον Σαράντη Εκίζογλου, τον Βασιλείου Κωνσταντίνο, τον Παπαδάκο Πέτρο, το Ρόβα Βασίλη και τον Ψαρρή Νίκο.
Τέλος ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους εκθέτες που και φέτος μας εμπιστεύτηκαν και στηρίζουν το θεσμό με τη συμμετοχή τους.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ
Η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας είναι γεγονός.
Το Επιμελητήριο Καρδίτσας δίνει σήμερα το έναυσμα στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα επιμονής - παράδειγμα ζήλου για ένα καλύτερο αύριο, να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους αλλά και να υπενθυμίσουν ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι εκείνος που μπορεί να υπερκεράσει και δυσκολίες και καθημερινά προβλήματα ώστε να αποδείξει περίτρανα αυτό που αποκαλούμαστε δανειζόμενοι από τους προγόνους μας " συν Αθηνά και χείρα κινεί".
Από σήμερα και μέχρι την Τρίτη 16 Οκτωβρίου περισσότερες από 140 επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα, θα γίνουν ένα και θα γιορτάσουν, και θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την «16 Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας».
Με την παρουσία όλου του κόσμου, όλων των πολιτών θα δείξουμε ότι η Καρδίτσα είναι ακόμα ζωντανή επιχειρηματικά και ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να παράξει πλούτο, γιατί οι άνθρωποι της είναι εδώ και το θέλουν με όλη τους την ψυχή.
Είχαμε υποσχεθεί ότι φέτος η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας θα έχει περιφερειακό χαρακτήρα, και τα καταφέραμε, με τη συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ευχαριστούμε γι αυτή την σημαντική στήριξη το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Θεσσαλίας.
Ευχαριστούμε :
το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τα οποία έθεσαν την έκθεση υπό την αιγίδα τους,
την ΠΕΔ Θεσσαλίας,
την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Τσιάκο προσωπικά

την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας αλλά και τον Δήμο Καρδιτσας οι οποίοι στήριξαν την έκθεση.
Όλα τα μαζικά μέσα ενημέρωσης για την στήριξή τους
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την επιτροπή έκθεσης και όλους όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτή η διοργάνωση.
Εμείς υποσχόμαστε, ως Επιμελητήριο Καρδίτσας να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις του νομού και δεσμευόμαστε για δράσεις που θα προωθήσουν την επιχειρηματικότητα και θα αναπτύξουν την Καρδίτσα.
Ευχόμαστε σε όλους τους εκθέτες καλή επιτυχία.
Σας ευχαριστούμε που τιμάτε με την παρουσία σας την 16η εμποροβιοτεχνική έκθεση Καρδίτσας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗ 16η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Γ. Κωτσός: Κίνητρα για επιχειρείν στην περιφέρεια προς αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της
Χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας απηύθηνε ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός όπου υπογράμμισε την άμεση ανάγκη στροφής της οικονομικής πολιτικής της χώρας μαςστην στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Όπως τόνισε, βασική αναπτυξιακή κατεύθυνση θα πρέπει να είναι η θέσπιση γενναίων κινήτρων για έντονη επιχειρηματική δράση στην περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητές της.
Αναλυτικά ο κ. Κωτσός ανέφερε τα παρακάτω:
«Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες. Φίλες και φίλοι!
Tο Επιμελητήριο Καρδίτσας, υπερβαίνοντας και φέτος την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας, πραγματοποιεί τη 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση με συμμετοχή 140 και πλέον επιχειρήσεων από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας.
Το εγχείρημα ήταν εξ’ αρχής πολύ δύσκολο, όμως η ανάγκη για αναζωογόνηση των δυνάμεων της τοπικής αγοράς, ήταν ισχυρότερη από τη φθορά της κρίσης και απέφερε το σημερινό εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Εδώ θα ήθελα να απονείμω τα εύσημα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Καρδίτσας για την τολμηρή απόφαση που πήρε κόντρα στις οικονομικές αντιξοότητες της περιόδου που διανύουμε!
Αναφέρομαι στη λειτουργία Εκπτωτικού Χωριού για πρώτη φορά στα χρονικά του Νομού, στον ίδιο χώρο όπου διεξάγεται η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσή της.
Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα των Καρδιτσιώτικων μικρομεσαίων επιχειρήσεων το οποίο εύχομαι ολόθερμα να κερδηθεί από την πρώτη κιόλας μέρα, φέρνοντας για όλους τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες. Φίλες και Φίλοι
Θεωρώ τη 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας, πραγματικά μια μεγάλη επιχειρηματική όαση για την οικονομικά εξασθενημένη από τη μνημονιακή επέλαση πατρίδα μας. 
Η συνεχιζόμενη για 8 χρόνια οικονομική κρίση, δυστυχώς έχει προκαλέσει ριζικές μεταβολές στην ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων καθώς εξαναγκάστηκαν να μειώσουν θεαματικά όλες τις δαπάνες διαβίωσης για να ανταπεξέλθουν κυρίως στην υπερφορολόγηση που τους επιβλήθηκε.
Συνέπεια αυτού ήταν η κάθετη πτώση της κατανάλωσης, η οποία δημιούργησε ένα φοβερό ντόμινο δυσμενών εξελίξεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας μας.
Κυρίως η επιχειρηματικότητα και οι ιδιωτικές επενδύσεις ήταν αυτές που υπέστησαν εξαρχής βαριά πλήγματα από το νέο καθεστώς της αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας.
Όταν η αγορά βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση», έχουν σταματήσει οι επενδύσεις και μοναδικό μέλημα του κράτους είναι η συγκέντρωση χρημάτων από κάθε έλληνα πολίτη, εργαζόμενο, επιχειρηματία, η ελεύθερο επαγγελματία, επόμενο είναι τα «λουκέτα» να πολλαπλασιάζονται, οι θέσεις εργασίας να χάνονται και οι επενδυτές, να επιλέγουν το εξωτερικό για την αξιοποίηση των χρημάτων και των ιδεών τους!
Σήμερα υποτίθεται ότι η πατρίδα μας έχει βγει από τα μνημόνια κατά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις! Ωστόσο όλοι βλέπουμε ότι η οικονομική κρίση συνεχίζεται, επενδύσεις δεν υπάρχουν και η καθημερινότητα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες γίνεται όλο και πιο δύσκολη!
Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες. Φίλες και Φίλοι
Η αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι παραγωγικές δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούμε στενά και οργανωμένα για να διώξουμε οριστικά την αποκρουστική παρακμή από τη ζωή μας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τη νέα πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε ως λαός στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Μια από τις κυρίαρχες επιδιώξεις μας πιστεύω ότι πρέπει να είναι η ενίσχυση της υγιούς μικρής και μεγάλης επιχειρηματικότητας σε τομείς όπου ο τόπος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Παράλληλα, απαιτείται η εφαρμογή ενός σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα ισχυρός πόλος έλξης νέων επενδύσεων!
Είναι αδήριτη ανάγκη σήμερα όσο ποτέ, τα ηνία της ανάπτυξης να δοθούν από το κράτος στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με θέσπιση στοχευμένων γενναίων κινήτρων πολυεπίπεδης δράσης που θα ζωντανέψει την εθνική οικονομία.
Ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αγροδιατροφή, η μεταποίηση, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία, είναι τομείς όπου ο τόπος μας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο, αρκεί να υπάρξει ένα τεχνοκρατικά και πολιτικά αξιόπιστο, Εθνικό Σχέδιο Επιχειρηματικής Δράσης και Ανάπτυξης.
Βασικός πυλώνας αυτού του Εθνικού Σχεδίου μπορεί να είναι η θέσπιση κινήτρων για υλοποίηση νέων επενδύσεων στην ελληνική περιφέρεια! Διότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα… Είμαστε κι’ εμείς εδώ στην αγροτομάνα Θεσσαλία, στον όμορφο και ιδιαίτερα παραγωγικό Νομό Καρδίτσας!
Έχουμε τη μοναδική Λίμνη Πλαστήρα, τα ιστορικά Άγραφα, τα γραφικά χωριά της Αργιθέας, τη νεαρή Λίμνη Σμοκόβου, έναν απέραντο έφορο κάμπο και υψηλής ποιότητας προϊόντα ζωικής, αλλά και φυτικής παραγωγής που με ειδική επεξεργασία, μεταποίηση και προώθηση, μπορούν να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές!
Πρόκειται για ένα ευρύτατο πεδίο ενασχόλησης, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί πολυποίκιλη επιχειρηματική δράση με θεαματικά αποτελέσματα!
Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την καινούργια προσπάθεια οφείλουν να έχουν και τα Επιμελητήρια, καθώς βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τις επιχειρήσεις και γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.
Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες. Φίλες και Φίλοι
Εκφράζω απ’ την καρδιά μου θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και στην Οργανωτική Επιτροπή της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης για τη μεγάλη προσπάθειά τους να διατηρηθεί ακμαίος στο Νομό μας αυτός ο μοναδικός θεσμός – στήριγμα των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής.  
Εύχομαι η αδιαμφισβήτητη επιτυχία του σε πολύ δύσκολους καιρούς, να καταδείξει την απόλυτη ανάγκη άμεσης αλλαγής της κρατικίστικης αντίληψης που κυριαρχεί σήμερα στις αποφάσεις και στη λειτουργία της κεντρικής εξουσίας και να ανοίξει νέους ορίζοντες δυναμικών συνεργειών πανελλαδικής, η και διεθνούς εμβέλειας!
Η κυβέρνηση οφείλει να εμπιστευτεί, να ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι αυτή τη στιγμή αποτελούν ίσως τη μόνη λύση για να απεμπλακούμε  γρήγορα από το τέλμα της υπανάπτυξης και να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος όπου ευημερεί και προοδεύει ο λαός του».

Οι Παράλληλες Εκδηλώσεις
Δωρεάν Σεμινάρια με ευρεία θεματολογία που αφορούν όλους

Δωρεάν σεμινάρια με θέματα που απασχολούν τους επισκέπτες της Έκθεσης (επαγγελματίες και μη)
Η τέχνη του Καφέ (σεμινάριο barista)
Κοκτέιλ Masterclass (η τέχνη του κοκτέιλ)
Social Media Marketing (Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε την επιχείρησή σας)

Εκδηλώσεις Μαγειρικής & Κεράσματα και από γνωστούς σεφ
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Έκθεση φιλοξενούμενοι σεφ παρουσιάζουν ένα γευστικό ταξίδι στην κουζίνα της Ελλάδας και όχι μόνο.
Κεράσματα για όλους τους επισκέπτες και προβολή των προϊόντων των εκθετών

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Μουσικοχορευτικές παραστάσεις θα προσδώσουν έναν πολιτιστικό χαρακτήρα στην Έκθεση και θα προσελκύσουν επισκέπτες.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν στο www.karditsaexpo.gr

Βραβεύσεις επιχειρηματιών & συμμετοχών
Στην Έκθεση θα πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης σημαντικών επιχειρήσεων και ανθρώπων της Θεσσαλίας.

Τιμώμενη χώρα
Η 16η χρονιά της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας αποκτά πλέον διεθνή χαρακτήρα και φιλοξενείται τιμώμενη χώρα η οποία θα προβάλλει την παραγωγικότητα, τον πολιτισμό και την κουζίνα της.
Μείνετε συντονισμένοι με την 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Καρδίτσας καθώς οι εκπλήξεις που περιμένουν τόσο τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες είναι πολλές και θα ανακοινωθούν σύντομα!

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση στο www.karditsaexpo.gr, να μας ακολουθήσετε στο Facebook  Karditsa Expo ακόμη και να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Είσοδος Ελεύθερη!
Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινές 17.00 -22.00
Σαββατοκύριακο 10.00-22.00