Ειδήσεις

Πολιτική σύγκρουση για τον «τελειωμένο Παπακωνστα- ντίνου»

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης

Στην αντεπίθεση περνά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τη «λίστα Λαγκάρντ», κλιμακώνοντας και τον πόλεμο με το ΠΑΣΟΚ. «Ο περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της και την μη αξιοποίησή της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες», συνεχίζει και σημειώνει: «Ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια. Είναι άλλωστε αυτοί που κατασκεύασαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να παραγράφονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων».

«Παρακολουθούμε επίσης τις τελευταίες ημέρες τις ανυπόστατες διαρροές-κατηγορίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Πρόκειται για έναν ένοχο πανικό που δεν πείθει κανέναν. Τους λέμε για άλλη μια φορά, πως δε μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και πως αυτοί που εξέθρεψαν τη διαφθορά δεν μπορούν να ξανακοροιδέψουν τον ελληνικό λαό. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν", καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας υποστήριξε ότι για τον πρώην πρωθυπουργό προκύπτουν πολιτικές, όχι όμως ποινικές ευθύνες. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε ως πρωθυπουργός για τη λίστα και το περιεχόμενό της. Μου είναι αδιανόητο να το πιστέψω», είπε στον alpha 9,89 o εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Στουρνάρας: Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο κάδρο ας με βάλει...
«Σε μια δημοκρατία ο καθένας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός. Από κει και πέρα εγώ έκανα το καθήκον μου, εγώ έφερα την λίστα Λαγκάρντ δεν την έφερε κάποιος άλλος και σε χρόνο ρεκόρ και με άμεσες διαδικασίες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha σχολιάζοντας την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει και τον σημερινό υπουργό στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο κάδρο, ας με βάλει στο κάδρο, δεν έχω αντίρρηση», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Κληθείς να απαντήσει πώς αντέδρασε όταν διαπίστωσε ότι τα ονόματα των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου είχαν σβηστεί από την αρχική λίστα Λαγκάρντ ο κ. Στουρνάρας δήλωσε αιφνιδιασμένος. «Δεν το περίμενα», απάντησε ο κ. Στουρνάρας αποκαλύπτοντας την έκπληξή του για την απάλειψη των ονομάτων των εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου.
«Ας περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί», συμπλήρωσε ο υπουργός των Οικονομικών επισημαίνοντας ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.
Περισσότερες λεπτομέρειες στo “protothema.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.49
Δύση: 19.07
Σελήνη
9 ημερών
1566
Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
1821
Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
1897
Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
1944
Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
1956
Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"