Ειδήσεις

Μέρκελ:Ξέρουμε τις δυσκολίες – Σαμαράς: Η Ελλάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια

Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες πριν τη συνάντησή τους

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, συναντήθηκε σήμερα με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Angela Merkel.  Οι γερμανικές επενδύσεις στη χώρα μας θα αποτελέσουν κυρίαρχο θέμα συζήτησης των δυο ηγετών. Την «πολύ μεγάλη προσπάθεια» της Ελλάδας για ανάκτηση της αξιοπιστίας της τόνισε ο Αντ.Σαμαράς σε κοινές δηλώσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ πριν τη συνάντησή τους στη γερμανική καγκελαρία το μεσημέρι της Τρίτης.
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη χαρά της για τη συνάντηση, λέγοντας πως αντικείμενό της θα είναι και η πρόοδος της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, ο καλύτερος οικονομικός συντονισμός αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο ηγετών:
Angela Merkel: Κυρίες και κύριοι, πρέπει να σας πω ότι είμαι πάρα πολύ ευτυχής που μου δίνεται η δυνατότητα, στην αρχή του χρόνου, με την ευκαιρία του συνεδρίου του Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt να συναντηθώ για άλλη μια φορά με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον κ. Σαμαρά.
Μου δίνεται η ευκαιρία, λοιπόν, να συζητήσω για θέματα που αφορούν την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα διμερή θέματα που θα απασχολήσουν τις δύο  χώρες μας. Φυσικά, θα μάθω από τον κ. Σαμαρά ποιες είναι οι πρόοδοι που έχει σημειώσει η χώρα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Θα μιλήσουμε για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση. Η οικονομική κατάσταση είναι σημαντική και για εμάς, εδώ στη Γερμανία.
Γιατί μην ξεχνάτε ότι κι εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε την οικονομική ανάπτυξη και θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και για όλα τα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι τα μέσα του Ιουνίου θα πρέπει να έχουμε καταφέρει έναν πολύ πιο στενό συντονισμό για τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κύριε Σαμαρά, σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας, καταρχάς, και για τη συνεργασία την οποία θα έχουμε.

Αντώνης Σαμαράς: Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βρίσκομαι για δεύτερη φορά στην Καγκελαρία  και είναι για μένα μεγάλη χαρά να έχω και πάλι τη δυνατότητα να συνομιλήσω με την Καγκελάριο κυρία Μέρκελ.
Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η χώρα μας κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με θυσίες για τον Ελληνικό λαό, για να πετύχουμε και πάλι την αξιοπιστία και να αποκτήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τόσο των λαών της Ευρώπης όσο και των αγορών.
Προς την κατεύθυνση αυτή παίρνουμε συστηματικά μέτρα. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει μια σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτή την πορεία. Και προς την κατεύθυνση αυτή κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να διασφαλίσουμε αυτό που λέγεται ρευστότητα, που είναι το αίμα της οικονομίας, που μαζί με τις επενδύσεις μπορεί να φέρει την τόσο αναγκαία ανάπτυξη σε μια χώρα η οποία αυτή τη στιγμή μαστίζεται από ένα πολύ μεγάλο, ένα τεράστιο πρόβλημα που λέγεται ανεργία, ιδιαίτερα των νέων Ελλήνων.
Θα συζητήσουμε ασφαλώς με την Καγκελάριο κι όλα τα θέματα της ατζέντας της Ευρώπης. Η Ευρώπη μεταλλάσσεται, προχωράει αποφασιστικά και δημιουργείται ενοποίηση σε κάθε τομέα. Για όλα αυτά τα ζητήματα τα τόσο ενδιαφέροντα, αλλά και ασφαλώς  για τα θέματα της Ελλάδος θα έχω και πάλι την ευκαιρία να συζητήσω με την Καγκελάριο. Και θέλω πραγματικά να την ευχαριστήσω γι’ αυτή τη φιλοξενία και εγώ, ολόθερμα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
9 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"