Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από 1η Ιανουαρίου του 2023

Απολογισμό πεπραγμένων πραγματοποίησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναπτύσσοντας αναλυτικά τα τέσσερα κεφάλαια κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και ανακοινώνοντας ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2023 καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:
-«Προκάλεσα τη σημερινή συζήτηση μένοντας πιστός στη δέσμευσή μου να ενημερώνω τη Βουλή για όλα τα κρίσιμα ζητήματα αλλά και για έναν λόγο ακόμα: αύριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν στη ΝΔ τη διακυβέρνηση».

Για την πολιτική της κυβέρνησης για την κοινωνία ανέφερε: «Από την αρχή έχω διακηρύξει προς το επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ως ξεχωριστές προσωπικότητες. Η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτου συμπολίτες μας. Η βασική προτεραιότητά μας είναι να αναταχτεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις, οι καλύτεροι μισθοί και πολλές νέες δουλειές».
Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας:
«Να μην ξεχνάμε τι είπε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από γκρεμό. Σαν χτες πριν από 7 χρόνια κύριε Τσίπρα, υπήρχε μια καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισ. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε».

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)
 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
17 ημερών
331 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά στα Γαυγάμηλα τον βασιλέα των Περσών Δαρείο.
820
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Β΄. Τον διαδέχεται ο υιός του Θεόφιλος.
1819
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων οικογενειών της Μάνης που ανήκαν στην Φιλική Εταιρεία εν όψει του Αγώνος.
1822
Σφαγές από τους Τούρκους στο Παλαιόκαστρο της Κρήτης.
1861
Κυκλοφορία των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων με παράσταση της κεφαλής του Ερμού.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν 130 Έλληνες από την Κορμίστα Σερρών.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στον Βόλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"