Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από 1η Ιανουαρίου του 2023

Απολογισμό πεπραγμένων πραγματοποίησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναπτύσσοντας αναλυτικά τα τέσσερα κεφάλαια κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και ανακοινώνοντας ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2023 καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:
-«Προκάλεσα τη σημερινή συζήτηση μένοντας πιστός στη δέσμευσή μου να ενημερώνω τη Βουλή για όλα τα κρίσιμα ζητήματα αλλά και για έναν λόγο ακόμα: αύριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν στη ΝΔ τη διακυβέρνηση».

Για την πολιτική της κυβέρνησης για την κοινωνία ανέφερε: «Από την αρχή έχω διακηρύξει προς το επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ως ξεχωριστές προσωπικότητες. Η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτου συμπολίτες μας. Η βασική προτεραιότητά μας είναι να αναταχτεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις, οι καλύτεροι μισθοί και πολλές νέες δουλειές».
Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας:
«Να μην ξεχνάμε τι είπε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από γκρεμό. Σαν χτες πριν από 7 χρόνια κύριε Τσίπρα, υπήρχε μια καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισ. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε».

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.21
Δύση: 19.16
Σελήνη
3 ημερών
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στις Μουρνιές Χανίων.
1901
Οι Βούλγαροι καίνε ζωντανό στη Γευγελή τον Μακεδονομάχο Αγγ. Λέοντα.
1941
Ομαδικές σφαγές στη Δράμα, το Δοξάτου και τις γύρω περιοχές από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
1952
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας καταλαμβάνει το Μικρό και Μεγάλο Νόρι, ανατολικά του ποταμού Ιμτζίν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.