Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Νόμιμη αλλά λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη - Αν το γνώριζα δεν θα το επέτρεπα

Για ολίσθημα που δεν πρέπει να σκιάσει το κυβερνητικό έργο έκανε λόγο στην τοποθέτησή του, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας επίσης για ελλιπείς χειρισμούς της ΕΥΠ που τον οδήγησαν να ζητήσει την παραίτηση του επικεφαλής της.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της δήλωσής του για την υπόθεση της επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. «Αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα», υπογράμμισε.

«Στην Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές» είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την τοποθέτησή του, κάνοντας λόγο για «ελλιπή χειρισμό από την ΕΥΠ.

-«Ένα ολίσθημα δεν μπορεί να σκιάσει ένα έργο με μετρήσιμο εθνικό όφελος», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση συμφώνησε αμέσως στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτσε στην παρέμβασή του «η αλήθεια να αναδειχθεί στις διαστάσεις που πραγματικά έχει», δηλώνοντας πρόθυμος να συζητήσει προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των νόμιμων επισυνδέσεων ενώ παρουσίασε και 4 πεδία αλλαγών που θα προτείνει η κυβέρνηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.21
Δύση: 19.16
Σελήνη
3 ημερών
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στις Μουρνιές Χανίων.
1901
Οι Βούλγαροι καίνε ζωντανό στη Γευγελή τον Μακεδονομάχο Αγγ. Λέοντα.
1941
Ομαδικές σφαγές στη Δράμα, το Δοξάτου και τις γύρω περιοχές από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
1952
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας καταλαμβάνει το Μικρό και Μεγάλο Νόρι, ανατολικά του ποταμού Ιμτζίν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.