Πειθαρχική δίωξη για τα επιδόματα τυφλότητας - μαϊμού

Πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της έκδοσης των πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας από την υγειονομική επιτροπή της Ζακύνθου άσκησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Η ενέργεια αυτή ήλθε ως συνέπεια του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ανταποκρίθηκαν πλημμελώς στα καθήκοντά τους, «επιδεικνύοντας ανεπίτρεπτη ανοχή και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία πειθαρχικής δίωξης, εναντίον του εμπλεκομένου στη συγκεκριμένη υπόθεση ιατρού».
«Η τιμωρία του ήταν να μετατεθεί στον Πύργο. Προβλέπεται από τον κώδικα ένα χρόνο αργία και δεν το κάνανε», δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης στο ρ/σ ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως το ποσό που ζημιωνόταν το ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο ήταν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
«Εάν ήταν υπάλληλος του δήμου θα είχε απολυθεί ήδη και κυρίως θα είχα φροντίσει να του δεσμευτεί η περιουσία και να του καταλογιστούν τα χρήματα τα οποία ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο», συνέχισε.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα το ΙΚΑ , σε σύνολο 221 περιπτώσεων επιδοματούχων που επανεξετάστηκαν, το ποσοστό των μη τυφλών ανέρχεται στο 82,35%, ενώ το 17,65% των περιπτώσεων ήταν όντως τυφλοί. Το συνολικό ποσοστό των μη τυφλών είναι ωστόσο ακόμη μεγαλύτερο, δεδομένου ότι από τους 388 επιδοματούχους που εκλήθησαν για έλεγχο δεν προσήλθαν οι 146 (δηλαδή το 37,63% των κληθέντων).
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΙΚΑ, από τα 221 άτομα που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι 34 ήταν τυφλοί εφ’ όρου ζωής, πέντε ήταν τυφλοί για ένας έτος, ενώ οι 182 δεν ήταν τυφλοί.
«Τα χρήματα θα διεκδικηθούν μέσα από την νόμιμη διαδικασία από όλους όσους τα καταχράστηκαν ως παρανόμως παρακρατηθέντα κλπ», δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΙ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Πηγή naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.50
Δύση: 19.06
Πρώτο Τέταρτο
1772
Αποκεφαλίζεται στην Σμύρνη ο νεομάρτυρας Μιχαήλ.
1818
Σφαγή στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Χριστοφόρου.
1821
Ο Αρχιεπίσκοπος Ύδρας Γεράσιμος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1827
Η τουρκική φρουρά στον Πειραιά παραδίδεται με συνθήκη στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
1905
Ανταρτικό σώμα στο χωριό Δροσοπηγή της περιοχής Μορίχοβο περικυκλώνεται και δέχεται επίθεση του τουρκικού στρατού.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"