Παιχνίδια και λαμπάδες: Στη «μάχη» οι επιχειρήσεις ενόψει Πάσχα

Η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα παιχνιδιών για τις αγορές λαμπάδας και παιχνιδιών ενόψει του Πάσχα, έχει ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου, μικρές και μεγάλες, έχουν μπει στη «μάχη» για ένα μερίδιο από την «πίτα» του πασχαλινού τζίρου.

Την προηγούμενη Τετάρτη ξεκίνησε και η εφαρμογή του «καλαθιού των νονών» με τις επιχειρήσεις να επιλέγουν από τις συνολικά 12 κατηγορίες, ποια προϊόντα θα συμπεριλάβουν στις λίστες τους. Αν και το μέτρο είναι υποχρεωτικό μόνο για εκείνες με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ και οι υπόλοιπες συμμετέχουν εθελοντικά, κατά την πρώτη εβδομάδα, 29 συνολικά έχουν αναρτήσει τους καταλόγους τους στην πλατφόρμα e- καταναλωτής. Ανάμεσά τους και μικρότερα καταστήματα από όλη την Ελλάδα όπως και αλυσίδες που δεν είναι αμιγώς παιχνιδιών.

«Το ''καλάθι των νονών'' μόνο θετικά έχει να προσθέσει στην αγοραστική κίνηση των ημέρων» σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιδικών Παιχνιδιών, Γιάννης Παπαδόπουλος εκτιμώντας ότι όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα αυξηθεί. Υπενθυμίζεται ότι στο αντίστοιχο «καλάθι του Άη Βασίλη» που είχε εφαρμοστεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, κατά την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων είχε φτάσει τις 40.

Το συγκεκριμένο μέτρο εξάλλου αποτελεί σύμφωνα με τα στελέχη του κλάδου και μία ευκαιρία για τα συνοικιακά και μικρότερα καταστήματα παιχνιδιών να κάνουν γνωστά μέσω της πλατφόρμας τα προϊόντα τους και τις τιμές στα οποία τα διαθέτουν.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 19.51
Πανσέληνος
323 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος ασθενεί αιφνιδίως στην Βαβυλώνα.
1397
Ο Γιακούπ πασάς καταλαμβάνει το Άργος και το Λεοντάρι.
1789
Ο Λάμπρος Κατσώνης νικά τον τουρκικό στόλο έξω από την Τήνο.
1821
Σφαγές Ελλήνων σε Σμύρνη και Μοσχονήσια από τους Τούρκους.
1824
Οι οπλαρχηγοί Τσόγκας και Ράγκος επιτίθενται κατά της Σκουληκαριάς Άρτας.
1906
Φονεύεται στις φυλακές Μοναστηρίου ο Μακεδονομάχος Φ. Σερόνης.
1941
Οι Γερμανοί εισέρχονται στην Κάνδανο Χανίων και ανασκάπτουν το χωριό εκ θεμελίων.
1942
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν στο χωριό Γάζι του Ηρακλείου 62 προκρίτους της πόλεως Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"