Νέες δράσεις για τις τιμές μέσω της κινητής τηλεφωνίας στην υπηρεσία του πολίτη - Η επιβολή πλαφόν επέφερε σημαντική πτωτική επίδραση στις τιμές καυσίμων - Απάντηση του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Ρόβλια στον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τους φόρους στα καύσιμα. Τρείς νέες καινοτόμες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας που αφορούν στην καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών για τις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων, παρουσίασε σήμερα Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας.
Η πρώτη δράση δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη από σήμερα με ένα δωρεάν μήνυμα στον 5ψήφιο αριθμό «54151» από το κινητό του τηλέφωνο- αναφέροντας την περιοχή που τον ενδιαφέρει - να ενημερώνεται λαμβάνοντας απάντηση για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή που επιθυμεί.
Η δεύτερη δράση έχει να κάνει με την εύρεση των συμφερότερων τιμών καυσίμων και αγαθών σουπερ μάρκετ για τον καταναλωτή μέσω των λεγόμενων «έξυπνων τηλεφώνων», που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα android. Οι υπηρεσίες παρέχονται από τα 2 παρατηρητήρια τιμών της ΓΓΕ, τροφίμων και καυσίμων.
Η Τρίτη δράση, αφορά την ενεργοποίηση ηλεκτρονικών πινάκων, στην Αττική οδό, που θα αναγράφουν τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης για τα τρία επόμενα πρατήρια υγρών καυσίμων που πρόκειται να συναντήσει ο οδηγός. Η υπηρεσία θα τεθεί σε εφαρμογή, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Στις δράσεις αυτές του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συμμετέχουν οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας: COSMOTE, VODAFONE και WIND καθώς και οι εταιρείες Ανάπτυξης Εφαρμογών Τηλεφωνίας UPSTREAM και HTC, οι οποίες ανέλαβαν αφιλοκερδώς την ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών σε όλους τους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας.
Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας αναφέρθηκε ακόμη και στην εφαρμογή του μέτρου για την επιβολή ανώτατων τιμών στα καύσιμα επισημαίνοντας ότι «Οι τιμές του πλαφόν είχαν σημαντική πτωτική επίδραση στα επίπεδα τιμών που ίσχυαν προ της επιβολής του μέτρου και δεν παρουσιάζεται το αντίθετο φαινόμενο δηλαδή της αύξησης των τιμών που βρίσκονταν κάτω από το πλαφόν. Το μέτρο δεν θα αποσυρθεί μέχρι να υπάρξει πλήρης και μόνιμη εξομάλυνση και αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής πρατηριούχων και εταιριών εμπορίας, με τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο τον τελικό καταναλωτή και φυσικά τους επισκέπτες των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς οι περισσότερες αποτελούν και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Το μέτρο δεν θα αποσυρθεί εάν δεν βεβαιωθούμε ότι οι τιμές θα πάψουν να είναι αδικαιολόγητα υψηλές.»
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως σχολιάζει τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι η Ν. Δ. θα μειώσει τους φόρους στα καύσιμα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε: «Όποιος προτείνει μείωση φόρων ή αύξηση δαπανών θα πρέπει ταυτόχρονα να προσδιορίσει με σαφήνεια από που θα αναπληρώσει τις απώλειες αυτές και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
6 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"