Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων Καρδίτσας ιδρύθηκε από κατοίκους της ομώνυμης συνοικίας της πόλης μας, με σκοπό την ψυχαγωγία, την καλλιέργεια του πνευματικού, ηθικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων, την διατήρηση και προώθηση των τοπικών εθίμων και την βαθύτερη μελέτη, ανάλυση και προώθηση των προβλημάτων της περιοχής. Ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει πάντα κάθε δραστηριότητα που αναδεικνύει τον τοπικό πολιτισμό, γι΄ αυτό και ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινάδων να συμβάλλει στην διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων «Αυγουστιάτικες βραδιές» προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου.
Εξάλλου ο Σύλλογος έχει αναπτύξει σημαντική δράση κατά την πολυετή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Είναι πασίγνωστα, το Σεργιάνι της Πασχαλιάς, η Μπιρμπιρίτσα, το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας.
Βέβαια σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει η Χώρα μας, ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει οικονομική ενίσχυση, όμως διέθεσε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των εκδηλώσεων.
Η προσπάθεια για να γίνουν οι «Αυγουστιάτικες βραδιές» θεσμός στην πλατεία Καμινάδων είναι κοινή και ευελπιστούμε ότι θα τον επιτύχουμε με την στήριξη του κόσμου.
Καλούμε όλους του δημότες να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, καθώς πλαισιώνουν μια διοργάνωση με αξιοσημείωτο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό υπόβαθρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»