Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρονται σε πιθανή μεταφορά της 60ης Μονάδας Επιστράτευσης από την περιοχή της Καρδίτσας. Οι πληροφορίες αυτές όπως είναι κατανοητό δημιούργησαν ανησυχία στην τοπική κοινωνία καθώς αν επαληθευτούν, θα σημαίνει ότι μια βασική στρατιωτική υποδομή που σχετικά πρόσφατα δημιουργήθηκε για την οποία το Υπουργείο στο οποίο προΐσταστε επένδυσε σημαντικά κονδύλια και λειτουργεί με άψογο τρόπο, παύει να αξιοποιείται στο βαθμό που της αξίζει.
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η 60η Μ.Ε. εδρεύει πλέον στο στρατόπεδο «Θωμά Νικήτα (Μούτζια) όπου λειτουργεί και το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας (περιοχή Ρούσου).
Οι εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου είναι από τις πιο σύγχρονες καθώς πρόσφατα κατασκευάστηκαν και δόθηκαν προς χρήση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα υποστηρίζονται και από γειτονικούς χώρους στρατοπέδων, όπως το στρατόπεδο Κιούση στο οποίο έχουν γίνει εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης.
Στην ίδια περιοχή υπάρχουν εγκατεστημένες αποθήκες με υλικά επιστρατεύσεως ενώ λειτουργεί πεδίο βολής εντός της μονάδας, για την εκπαίδευση των μονίμων και των εφέδρων. Επιπλέον υπάρχουν σοβαρές υποδομές στρατωνισμού μεγάλου αριθμού εφέδρων.
Θα σημειώσουμε ακόμη ότι τα στρατόπεδα βρίσκονται πολύ κοντά στο σιδηροδρομικό και το οδικό δίκτυο, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται γρήγορα και με ασφάλεια προς κάθε σημείο.
Ένα ακόμη πολύ βασικό στοιχείο είναι η επαρκής επάνδρωση της 60ης Μ.Ε. που έχει γίνει κυρίως με στελέχη που κατάγονται από την Καρδίτσα ενώ σημαντικό στοιχείο που κατά την γνώμη μας θα πρέπει να λάβετε υπ όψιν είναι η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας, το οποίο επικουρικά μπορεί να στηρίζει το έργο και την αποστολή της 60ης Μ.Ε.
Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε, πως αν οι πληροφορίες για αναδιοργάνωση του Στρατού ξηράς, στην κατεύθυνση της καλύτερης αλλά και της οικονομικότερης λειτουργίας τους έχουν βάση, τότε αξίζει να δείτε με προσοχή την πιθανότητα μεταφοράς και άλλων γειτονικών Μονάδων Επιστράτευσης στην Καρδίτσα και στην 60 Μ.Ε. αφού εδώ υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των επιστρατευτικών αναγκών του στρατεύματος.
Τέλος τόσο η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας αλλά και ο Δήμος Καρδίτσας θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση των όποιων ζητημάτων (υποδομής, υποστήριξης κλπ) απαιτήσει μια λύση προς την κατεύθυνση που σας περιγράψαμε.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή
Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
κ. Βασίλης Τσιάκος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»