Π.Σκοτινιώτης: Στηρίζουμε τους νέους επιχειρηματίες

Τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία  του Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών του Νομού Μαγνησίας. Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του,  κ.κ. Βασίλη Χριστοδουλιά, Θεόδωρο Καραλή, Αρχιμήδη Καρεκλίδη,  Απόστολο Νάσιο. Οι νέοι επιχειρηματίες κατέθεσαν υπόμνημα αιτημάτων και προτάσεων στο Δήμαρχο Βόλου.
Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της αντιπροσωπείας αναφέρθηκαν ιδιαίτερα σε ζητήματα όπως το παρεμπόριο και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων. Ο Δήμαρχος Βόλου ανέφερε τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από πλευράς της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με  την Ελληνική Αστυνομία και τη Λιμενική Αστυνομία, συνεργασία που έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, γεγονός το οποίο  επιβεβαίωσαν  και τα μέλη του Επιμελητηρίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της Εμποροπανήγυρης, με το Δήμαρχο να δηλώνει ότι για το μέλλον του θεσμού θα σταθμιστούν τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα της εμποροπανήγυρης, με βάση την πρόσφατη εμπειρία, χωρίς πάντως να τίθεται θέμα αλλαγής του τόπου διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης. Το βέβαιο πάντως είναι, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου, ότι σε καμία περίπτωση η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης δεν θα επιστρέψει στην προγενέστερη κατάσταση λειτουργίας.
Στη συνέχεια συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών σε τομείς όπως η επέκταση της εμπορικής κίνησης προς την περιοχή της Πλατείας Πανεπιστημίου, η τόνωση της επιχειρηματικής ζωής μέσα από τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα και η αισθητική του Δήμου, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη διαβούλευση για σημαντικά ζητήματα της πόλης, η επιχειρηματική αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων και η έναρξη διαλόγου μεταξύ φορέων όπως ο Δήμος Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επιμελητήριο Νέων Επιχειρηματιών για συντονισμένη δράση με ορατά αποτελέσματα.
Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Βόλος Π.Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλώση: «Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό και παρήγορο το γεγονός ότι αυτή ειδικά την εποχή, όπου η αγορά έχει κυριολεκτικά «στεγνώσει» λόγω της βαθιάς ύφεσης, υπάρχουν νέοι άνθρωποι που τολμούν να αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Αποτελεί επείγουσα ανάγκη να υπάρξει, επιτέλους, εθνικό σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης, που θα διευρύνει συνεχώς τα περιθώρια αυτοδύναμης πορείας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, η μεγάλη πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση  είναι να διαδραματίσει ενεργό και δημιουργικό ρόλο στη διαμόρφωση  πολιτικών στο χώρο της. Πολιτικών που θα προτείνουν ολοκληρωμένα τοπικά και περιφερειακά σχέδια   βιώσιμης ανάπτυξης. Που θα ανακουφίζουν τους πολίτες από τις επιπτώσεις της κρίσης σε τοπικό επίπεδο και θα συγκροτούν ένα δίκτυο δράσεων και μέτρων προστασίας.  Αυτόν ακριβώς το στόχο υπηρετεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου, για το οποίο θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τυχόν προτάσεις και παρατηρήσεις του Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών. Θέλω να συγχαρώ τους νέους επιχειρηματίες της πόλης μας  για την απόφασή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη δημιουργία του Επιμελητηρίου και να τους διαβεβαιώσω για την ενεργό στήριξη του Δήμου με έργα και δράσεις που θα ενθαρρύνουν και θα στηρίζουν την επιχειρηματική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»