Τη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη,  επισκέφθηκε Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων που βρέθηκε στη Λάρισα. Την αντιπροσωπεία αποτελούσανε ο κ. Γ. Τσέκος, Συντονιστής των Ο-Π, ο κ. Τηλ. Σπασίδης, Οργανωτικός Υπεύθυνος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και η κ. Ι. Κοντούλη, πρώην επικεφαλής της Εκλογικής Εκστρατείας. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για τα θέματα της προστασίας των δασών, της δασοπυρόσβεσης και των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της πρόληψης με το σωστό σχεδιασμό και την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την κατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα στη Θεσσαλία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αποφευχθεί  η μόλυνση των υπόγειων υδάτων από τα κατάλοιπα των γεωργικών φαρμάκων.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πολιτική και οικονομική  κατάσταση της χώρας και παρουσιάστηκαν οι θέσεις των Οικολόγων – Πράσινων για τα ζητήματα αυτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 19.01
Σελήνη
12 ημερών
1571
Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπου οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Ενετών, Ισπανών και Ελλήνων κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο.
1608
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Τούρκων.
1820
Η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει να επισπευσθεί η έναρξη της Επαναστάσεως και η κάθοδος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο.
1824
Δύναμη από 4.000 Τούρκους συγκρούεται με 300 Έλληνες στο Πολύδροσο Φωκίδος.
1833
Καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
1918
Το Α΄ Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Δράμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.