Συμπαρίσταμαι στον αγώνα και στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, που γίνονται ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας. Η πολιτική αυτή θέτει καθημερινά εμπόδια στην πρόσβαση των συνταξιούχων στους υγειονομικούς θεσμούς, αλλά και στην προμήθεια των φαρμάκων τους. Λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μου είναι δυνατόν να συμμετέχω στις κινητοποιήσεις σας.
Η κατάσταση στην υγεία είναι απαράδεκτη, λόγω της μνημονιακής πολιτικής. Καθημερινά υποβαθμίζεται και ιδιωτικοποιείται. Η πρόσβαση στους θεσμούς υγείας γίνεται δύσκολη και μεγάλη μερίδα πολιτών παραμένει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και του κλεισίματος των μικρών επιχειρήσεων.
Η μη επιχορήγηση από κρατικούς πόρους του ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια των αποφάσεων της τρόικας, έχει καταστήσει τον Οργανισμό αφερέγγυο και προς τους φαρμακοποιούς και τους ιατρούς.
Η  προμήθεια  των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους μετά  από την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από τα φαρμακεία, επιβαρύνει επιπλέον τον οικονομικό προϋπολογισμό του συνταξιούχου, που ήδη είναι πενιχρός, αλλά και την υγεία του, γιατί δεν έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί τα φάρμακα του, με αρνητικές συνέπειες για αυτήν.
Το ίδιο ισχύει και με την προβληματική πρόσβαση των συνταξιούχων και των λοιπών ασφαλισμένων στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, την δυσκολία εύρεσης συμβεβλημένων ιατρών και της μεγάλης έλλειψης ραντεβού για εξέταση.
Τα τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών συμβάντων, όπως το να γίνεται το κλείσιμο ραντεβού με γιατρό συμβεβλημένο του ΕΟΠΥΥ από τηλεφωνικές εταιρείες που διαφημίζονται στα ΜΜΕ, τις οποίες πληρώνει ο πολίτης για να εξυπηρετηθεί.
Όλη η κοινωνία θα πρέπει να αντιταχθεί στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική και να συμπαρασταθεί στον αγώνα σας.

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 19.01
Σελήνη
12 ημερών
1571
Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπου οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Ενετών, Ισπανών και Ελλήνων κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο.
1608
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Τούρκων.
1820
Η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει να επισπευσθεί η έναρξη της Επαναστάσεως και η κάθοδος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο.
1824
Δύναμη από 4.000 Τούρκους συγκρούεται με 300 Έλληνες στο Πολύδροσο Φωκίδος.
1833
Καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
1918
Το Α΄ Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Δράμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.