Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κ. Πουλάκης, εξέφρασε τη στήριξη της παράταξής του στα αιτήματα των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την ακόλουθη δήλωση :
«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αιρετών του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, για την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων, την τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τις οφειλόμενες δόσεις από τους ΚΑΠ τουλάχιστον με βάση τα 2,7 δις ευρώ και τη χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την ασφυκτική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής την οποία εφαρμόζει απαρέγκλιτα και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση. Από την πλευρά μας είχαμε εξαρχής ταχθεί κατά του σχεδίου “Καλλικράτης”, προειδοποιώντας ότι θα αποτελούσε εργαλείο επιβολής των όρων του μνημονίου και της πολιτικής της λιτότητας στο χώρο της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Την ώρα που η εγχώρια κυβερνητική τρόικα με την πολιτική της διαλύει το κοινωνικό κράτος, η αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να παραμείνει ο βασικός μοχλός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, με διαχρονικές κοινωνικές δράσεις και με εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών που να απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών, και ιδιαίτερα  σε όσους πλήττονται περισσότερο από την πολιτική του μνημονίου.
Υποστηρίζουμε λοιπόν τον αγώνα των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί θεωρούμε αναγκαίο το να μπει φραγμός σε όσους θέλουν να διαλύσουν τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κέντρα αλληλεγγύης.
Υποστηρίζουμε τα αιτήματά τους γιατί αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στο φόνο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον οποίο σχεδίασε και υλοποίησε η τρικομματική κυβέρνηση αιφνιδιαστικά, εκμεταλλευόμενη την περίοδο του Αυγούστου, με την απόφασή της να περικόψει ακόμα 30 % από τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Υποστηρίζουμε τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, του δημοκρατικότερου και εγγύτερου στους πολίτες θεσμού. Θεωρούμε σημαντικό να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός όλων των αυτοδιοικητικών θεσμών και συλλογικοτήτων του πρώτου και δεύτερου βαθμού που επιλέγουν να αντισταθούν στο μνημονιακό εφιάλτη και να διεκδικήσουν μία αυτοδιοίκηση στο πλευρό των πολιτών.
Υποστηρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί υποστηρίζουμε συλλογικά την ζωή μας.»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 19.01
Σελήνη
12 ημερών
1571
Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπου οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Ενετών, Ισπανών και Ελλήνων κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο.
1608
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Τούρκων.
1820
Η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει να επισπευσθεί η έναρξη της Επαναστάσεως και η κάθοδος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο.
1824
Δύναμη από 4.000 Τούρκους συγκρούεται με 300 Έλληνες στο Πολύδροσο Φωκίδος.
1833
Καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
1918
Το Α΄ Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Δράμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.