Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά της Καρδίτσας που κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη, κοπιαστική και ψυχοφθόρα «κούρσα»  των εισαγωγικών εξετάσεων  που αποτελούν έναν «μαραθώνιο» με τεράστιο ψυχολογικό  και οικονομικό κόστος . Σήμερα, που η ζωή της λαϊκής οικογένειας χτυπιέται αλύπητα από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι μεγάλο το κατόρθωμά τους, αλλά και των δασκάλων  και των γονιών  τους, οι οποίοι με θυσίες χρόνου και χρημάτων, με αγάπη και γνώση τους συμπαραστάθηκαν στην επίτευξη του μεγάλου στόχου της εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις περαιτέρω σπουδές τους.
Αλλά και  στα  παιδιά που δεν κατάφεραν την εισαγωγή τους, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, αξίζουν συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσαν σ΄ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ευνοεί τις εκπαιδευτικές ανισότητες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα οξυμένες, λόγω των κυβερνητικών μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Θα ήθελα να τους εκφράσω τη συμπάθειά μου και να τους διαβεβαιώσω ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις και η επιτυχία σε αυτές δεν αποτελεί μοναδική ευκαιρία, για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους. Νικητές δεν είναι αυτοί που πετυχαίνουν μόνο, αλλά κι αυτοί που δίνουν τον αγώνα. Κι αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να σταματά για κανέναν . Ίσως μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σ΄ έναν λιγότερο παράλογο και πιο δίκαιο κόσμο που θα στηρίζει τα όνειρα, ιδίως των νέων παιδιών.
Μια δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που θα παρέχεται ισότιμα σε όλους και όλες χωρίς διακρίσεις και ταξικούς φραγμούς είναι ένα από τα οράματα αυτού του δικαιότερου κόσμου που θα επιτρέπει, σε όποιον επιθυμεί, να απολαμβάνει το καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό της παιδείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 19.01
Σελήνη
12 ημερών
1571
Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπου οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Ενετών, Ισπανών και Ελλήνων κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο.
1608
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Τούρκων.
1820
Η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει να επισπευσθεί η έναρξη της Επαναστάσεως και η κάθοδος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο.
1824
Δύναμη από 4.000 Τούρκους συγκρούεται με 300 Έλληνες στο Πολύδροσο Φωκίδος.
1833
Καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
1918
Το Α΄ Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Δράμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.