Πλούσιο θέαμα στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων
Το χοροθεατρικό δρώμενο
Η διεθνής γλώσσα του χορού επελέγη από τον Σ. Μαβίδη για το βασικό καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής έναρξης του Πρωταθλήματος. Ο σύγχρονος χορός, μία από τις πλέον εκφραστικές μορφές των παραστατικών τεχνών, προσφέρεται ιδιαίτερα για να «ακουμπήσει» ένα κοινό αποτελούμενο από αθλήτριες τριάντα τεσσάρων διαφορετικών χωρών που θα αγωνιστούν σε ένα άθλημα άρρηκτα συνδεδεμένο με την τέχνη. Σε αυτή τη μεγάλη πολύ πολιτισμική γιορτή του αθλητισμού που έχει την τιμή να φιλοξενεί η πόλη του Βόλου, η τελετή έναρξης έχει ως στόχο το καλωσόρισμα των αθλητών, την παρουσίασή τους στο κοινό της πόλης και την έναρξη μίας επικοινωνίας ανάμεσα στους φιλοξενούμενους και τους οικοδεσπότες.
Η ομάδα των χορευτριών της Δημοτικής Σχολής Χορού εργάστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της χορογραφίας της Χρυσιήδας Λιατζιβίρη, της έμπειρης χορογράφου που μελέτησε τη συγχρονισμένη κολύμβηση για να προτείνει ένα θέαμα αντάξιο του πρωταθλήματος και των ομάδων. Μέσα από την επαφή της με τη συγχρονισμένη κολύμβηση, η χορογράφος διαπίστωσε ότι πρόκειται για άθλημα και συνάμα τέχνη του χορού στο νερό. Η κίνηση των αθλητριών στην πισίνα, δημιουργεί ψευδαίσθηση και τα σώματα μπλέκονται με το υγρό στοιχείο. Μετατρέπονται σε πλάσματα του νερού και συχνά η πλαστικότητά τους τα κάνει να μοιάζουν και τα ίδια με νερό. Έμπνευση της χορογραφίας της αποτέλεσε αυτό ακριβώς. Το νερό, η κίνησή του, τα σχήματα του, οι δυναμικές του διακυμάνσεις και διαθέσεις προερχόμενα από την κίνηση των αθλητριών μέσα σε αυτό. Παράλληλα η δύναμη που σου δίνει αναπόφευκτα η επαφή με τη γη στο χορό, χρησιμοποιείται για να υπαινιχθεί είτε και να καταδείξει την προσπάθεια των αθλητριών και τον μόχθο προς την επίτευξη του στόχου και την τελική «εκτόξευση» στο βάθρο της νίκης.
Συντελεστές χορογραφίας:
Σύλληψη – Χορογραφία Χρυσηίς Λιατζιβίρη. Κοστούμια : Ιωάννα Τουλούπη, Φωτισμοί Κώστας Π. Τατάκος.
Χορεύουν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού : Βασιλείου Λυγερή, Δεληγιαννίδη Πηνελόπη, Θαμνοπούλου Νικολέττα, Κοντοχρήστου Δήμητρα, Κυτούδη Βάγγη, Μανίνη Λιζέτα, Μαργαρίτη Ανδρομάχη, Μαρτίου Σοφία, Πάπα Άλκηστις, Παππά Μαρίνα, Τσιτσιπά Έλλη και η ηθοποιός Περδίκη Μαρία.
Για την υλοποίηση της παραγωγής συνεργάστηκαν: ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου (Δ/νση Αθλητισμού, Δ/νση Πολιτισμού, Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών), Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Βόλου, Τεχνική Υπηρεσία, Υπηρεσία Καθαριότητας και Δημοτική Αστυνομία.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους: Σύλλογος «Αργοναύτες 2008», Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, «CARACATU», ΝΟΒΑ, ΟΕΑ-ΝΑΒ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης & Πολιτικής Προστασίας Αγριάς και η ομάδα των Εθελοντών των αγώνων.
Συντελεστές τελετής:
Σκηνοθεσία: Σπύρος Μαβίδης, Χορογράφος: Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Δ/νση Φιλαρμονικής Ορχήστρας: Βασίλειος Τασούδης, Καλλιτεχνική Δ/νση Caracatu: Κώστας Μέρος, Τεχνική Δ/νση Παραγωγής: Κώστας Π. Τατάκος, Ήχος – Φως: Γιώργος Ζαγόρης, Υπεύθυνος κάλυψης προβολής και μετάδοσης: Νίκος Κουμπουρλής, Σκηνικός χώρος: Ιωάννα Τουλούπη, Επιμέλεια video: Γιάννης Εμφιετζίδης, Υπεύθυνος Εθελοντών: Νίκος Μαγγίτσης.
Πρόγραμμα Αγώνων
Τετάρτη 12/9/2012
10:00-13:00π.μ.: Προκριματικοί ντουέτο
7:00-9:00μ.μ.: Προκριματικοί ομαδικό
Πέμπτη 13/9/2012
10:00π.μ. – 13:00μ.μ.: Προκριματικοί σόλο
19:00-21:00μ.μ.: Προκριματικοί combo
Παρασκευή 14/9/2012
10:00 π.μ.: Φιγούρες
Σάββατο 15/9/2012
10:30π.μ. – 12:00μ.μ.: Τελικός ντουέτο
19:30μ.μ. – 21:00μ.μ.: Τελικός ομαδικό
Κυριακή 16/9/2012
10:30π.μ. – 12:00μ.μ.: Τελικός σόλο
18:30μ.μ. – 20:00μ.μ.: Τελικός combo
.
|
![]() |
||||||||||||
![]() |
![]() |
Η μύγα!
Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα. Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό: - "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;" Κι ο δεύτερος: - "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!" |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!
Ο χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών
Περισσότερα