Από το Μουζάκι θα γίνει την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, η έναρξη των πρόδρομων εκδηλώσων της 12ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που οργανώνει η ΟικόΣφαιρα  με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,  το Δήμο Καρδίτσας, τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, την ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ,  το Γεωπονικό Σύλλογο και το Σύλλογο Φίλων Φυσικής Διαβίωσης και Υγιεινής Διατροφής. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.00μμ., στην κεντρική πλατεία, και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

•Ομιλία
•Προβολή ταινίας για το περιβάλλον
•Έκθεση φωτογραφίας
•Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Είναι η δεύτερη χρονιά που η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας περιλαμβάνει και πρόδρομες εκδηλώσεις καθώς στόχος των διοργανωτών είναι να δώσουν τη δυνατότητα και σε άλλους Δήμους του Νομού μας να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο Σαββατοκύριακο κατα το εξής πρόγραμμα : Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη στους Σοφάδες και την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη στον Παλαμά, την ίδια ώρα (στις 7.00μμ), στις κεντρικές πλατείες.
Η επίσημη «αυλαία» της 12ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, η οποία είναι αφιερωμένη στην Βιολογική γεωργία και την κοινωνική της διάσταση, θα «ανοίξει» το 4ήμερο 20, 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην καθιερωμένη Εκθεσιακή Αγορά βιολογικών προϊόντων, χειροτεχνίας και υλικού οικολογικών δραστηριοτήτων, που θα λάβει χώρα στο άλσος του Παυσιλύπου, και έτσι θα μπορέσουν να ενημερωθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς για την αξία των βιολογικών προϊόντων η οποία δεν έχει να κάνει μόνον με τη διατροφή, αλλά έχει σχέση και με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας γενικότερα. Το χαρακτηριστικό, εξάλλου, της εκθεσιακής αγοράς είναι ότι και σε αυτή, όπως πάντα συμμετέχουν μόνο παραγωγοί των οποίων τα προϊόντα τους είναι πιστοποιημένα από οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.
Δεν θα λείψουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η επιστημονική ημερίδα που θα γίνει στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, αλλά και μια σειρά από άλλες δράσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.
Στο μεταξύ, τα 50 περίπτερα που διαθέτει η Οικολογική Γιορτή συμπληρώθηκαν, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή δέχεται νέους εκθέτες σε πάγκους με ομπρέλα.
Για επικοινωνία: e-mail: info@oikologikigiorti.gr, ιστοσελίδα: www.oikologikigiorti.gr τηλ.:  6972851289, 2441021000,  6976017907

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»