Κακόγουστο αστείο τα περί πώλησης της επιχείρησης

Έχουμε κατ’ επανάληψη δηλώσει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή υπερασπίζεται και θα υπερασπιστεί με όλες της τις δυνάμεις το δημόσιο χαρακτήρα και την κοινωνική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ. Τις τελευταίες, ωστόσο, μέρες αναπτύσσεται στην πόλη μας, από διάφορες πλευρές, μια απίστευτη παραφιλολογία που φθάνει να «ανακαλύπτει» μέχρι και μεθοδεύσεις για πώληση  της ΔΕΥΑΜΒ (!).
Είναι καιρός να μπει τέλος στο κακόγουστο αυτό αστείο. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, για πολλοστή φορά, ότι το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και συνεπώς δεν μπορεί, παρά να διασφαλίζεται η δημόσια-κοινωνική διαχείρισή του. Για την παρούσα Δημοτική Αρχή, συνεπώς, η λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ ως δημοτικής επιχείρησης με κοινωφελή χαρακτήρα, είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.
Εξάλλου, όπως δείχνει η ευρωπαϊκή και η διεθνής εμπειρία, οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα του νερού έχουν αποτύχει. Πρόσφατη είναι η περίπτωση του Παρισιού, όπου μετά τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης σε ιδιωτική εταιρία, ο Δήμος δεν προχώρησε σε ανανέωσή της, αλλά ανέλαβε ο ίδιος την υδροδότηση της πόλης. 
Κατά συνέπεια, όπως αποφασίσαμε και στο πρόσφατο Συνέδριο της Ένωσης ΔΕΥΑ, αυτό που χρειάζεται είναι η αναθεώρηση του ξεπερασμένου, εν πολλοίς, θεσμικού πλαισίου των ΔΕΥΑ, ώστε να γίνει λειτουργικό και σύγχρονο, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου τους, σε όφελος των τοπικών κοινωνιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
11 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"