Ζητά να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισής του

Τη  μεγάλη έκπληξη και την έντονη ανησυχία που προκύπτει από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο   για πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ να τροποποιήσει τη νομοθεσία σχετικά με τον πολεοδομικό και χωροτακτικό σχεδιασμό, εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη , σε συνέχεια και της σχετικής  τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ.Ευάγγελο Λιβιεράτο. Το έγγραφο κοινοποιείται στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ, καθώς επίσης στους βουλευτές του Νομού, τον Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ κ.Σωκράτη Αλεξιάδη και το Τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ.
Στο έγγραφό του ο  Δήμαρχος Βόλου τονίζει με έμφαση ότι θα υπάρξει έντονη αντίδραση σε περίπτωση κατάργησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της έγκρισής του, καλεί δε τον αρμόδιο υπουργό  να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών
«Στα αναλυτικά αυτά δημοσιεύματα», επισημαίνει ο κ.Σκοτινιώτης, «γίνεται αναφορά για το  ενδεχόμενο κατάργησης των υπό κατάρτιση Ρυθμιστικών Σχεδίων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Βόλου, το οποίο  είναι ήδη προς τελική επεξεργασία στην Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ, πριν αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία του σχετικού προεδρικού διατάγματος. Σημειώνουμε», συνεχίζει ο Δήμαρχος Βόλου, «ότι σε όλες τις συναντήσεις μας έως σήμερα, με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα, πολύ δε περισσότερο κανένα σχέδιο τροποποίησης νόμου δεν λάβαμε προκειμένου να στείλουμε απόψεις ή παρατηρήσεις.  Αντιθέτως, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες υπήρξε συνεργασία σε υπηρεσιακό επίπεδο για επιμέρους τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου του υπό έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου, πριν αυτό σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απαραίτητη επεξεργασία».
Στη συνέχεια ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρεται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που υπήρξαν με στελέχη του ΥΠΕΚΑ, στις οποίες, όπως σημειώνει, «αναφέρθηκε ότι οι προτάσεις για την τροποποίηση αφορούν την κατάργηση των Οργανισμών των Ρυθμιστικών και όχι αυτών καθ’ εαυτών των Ρυθμιστικών ως επιπέδων σχεδιασμού. Ωστόσο τα αναφερόμενα αναλυτικά δημοσιεύματα, σε συνδυασμό, δημιουργούν θολό τοπίο και  εύλογη ανησυχία. Σε κάθε περίπτωση», τονίζει με έμφαση ο Δήμαρχος Βόλου «θεωρούμε αδιανόητο το ενδεχόμενο κατάργησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου, που θα αποτελέσει σοβαρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό εργαλείο για την περιοχή μας, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο. Είναι αυτονόητο πως θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που μόνο δυσάρεστες επιπτώσεις μπορεί να έχει για την περιοχή μας.
Συνεχίζοντας ο κ.Σκοτινιώτης υπενθυμίζει  «ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου αποτελούσε  πάγιο αίτημα όλων των φορέων της περιοχής μας, άρχισε δε να λαμβάνει “σάρκα και οστά” από το 2006, όταν και ορίστηκαν τα όρια εφαρμογής του. Μετά από πολλές ζυμώσεις, διαβουλεύσεις, συνεδριάσεις, συναντήσεις στο ΥΠΕΚΑ καταφέραμε να επανασυντάξουμε το σχέδιο Π.Δ. του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου και να φτάσει στην Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου με πρόβλεψη μάλιστα για την τροποποίηση των ΖΟΕ, δημιουργώντας έτσι και ένα πρωτόγνωρο διοικητικό και χωροτακτικό δεδομένο».   Και καταλήγει: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου βρίσκεται πλέον στην τελική φάση της έγκρισής του, περιμένουμε τις πρωτοβουλίες σας για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"