Καρδίτσα

Τους νεκρούς μαχητές της  Ταξιαρχίας Ιππικού του ΔΣΕ, τίμησαν σε εκδήλωση το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καρδίτσας στην Ιτέα. Πρόκειται για τους ηρωικούς ιππείς του θρυλικού  ιππικού του Γαζή , που μετά την αιματηρή μάχη στο Τομπρούζι (βουνό κοντά στην πόλη του Παλαμά), τον Μάρτη του 1949, κυκλώθηκαν από υπέρτερες δυνάμεις του στρατού και στην προσπάθεια τους να σπάσουν τον κλοιό σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο έξω από το νεκροταφείο της Ιτέας Καρδίτσας.
Στο σημείο αναρτήθηκε τιμητική πλάκα με τα ονόματα των νεκρών αγωνιστών.
Στην σεμνή εκδήλωση όπου ακούστηκε και η μαρτυρία επιζώσας μαχήτριας, μίλησε από μέρους του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑΔΣΕ  Καρδίτσας ο Βασίλης Φυτσιλής και χαιρέτησε από μέρους του ΚΚΕ ο Γιάννης Τσούτρας  μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια από τη ΝΕ Καρδίτσας, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και λουλούδια από συγγενείς και συναγωνιστές των νεκρών μαχητών.

 

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 18.08
Σελήνη
18 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον ποταμό Προύθο και εισέρχεται στο έδαφος της Μολδαβίας.
1841
Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης.
1897
Μάχη στην Ιεράπετρα Κρήτης.
1943
Ιδρύεται στην Ανατ. Μακεδονία η αντιστασιακή οργάνωση "Ένωσις Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος" (ΕΣΕΑ).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».