Καρδίτσα

Τους νεκρούς μαχητές της  Ταξιαρχίας Ιππικού του ΔΣΕ, τίμησαν σε εκδήλωση το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καρδίτσας στην Ιτέα. Πρόκειται για τους ηρωικούς ιππείς του θρυλικού  ιππικού του Γαζή , που μετά την αιματηρή μάχη στο Τομπρούζι (βουνό κοντά στην πόλη του Παλαμά), τον Μάρτη του 1949, κυκλώθηκαν από υπέρτερες δυνάμεις του στρατού και στην προσπάθεια τους να σπάσουν τον κλοιό σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο έξω από το νεκροταφείο της Ιτέας Καρδίτσας.
Στο σημείο αναρτήθηκε τιμητική πλάκα με τα ονόματα των νεκρών αγωνιστών.
Στην σεμνή εκδήλωση όπου ακούστηκε και η μαρτυρία επιζώσας μαχήτριας, μίλησε από μέρους του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑΔΣΕ  Καρδίτσας ο Βασίλης Φυτσιλής και χαιρέτησε από μέρους του ΚΚΕ ο Γιάννης Τσούτρας  μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια από τη ΝΕ Καρδίτσας, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και λουλούδια από συγγενείς και συναγωνιστές των νεκρών μαχητών.

 

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.04
Δύση: 20.45
Τελευταίο Τέταρτο
1821
Ψαριανοί πυρπολητές πυρπολούν τουρκικό δίκροτο στο λιμάνι της Ερεσσού Λέσβου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Χανιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».