Καρδίτσα

Τους νεκρούς μαχητές της  Ταξιαρχίας Ιππικού του ΔΣΕ, τίμησαν σε εκδήλωση το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καρδίτσας στην Ιτέα. Πρόκειται για τους ηρωικούς ιππείς του θρυλικού  ιππικού του Γαζή , που μετά την αιματηρή μάχη στο Τομπρούζι (βουνό κοντά στην πόλη του Παλαμά), τον Μάρτη του 1949, κυκλώθηκαν από υπέρτερες δυνάμεις του στρατού και στην προσπάθεια τους να σπάσουν τον κλοιό σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο έξω από το νεκροταφείο της Ιτέας Καρδίτσας.
Στο σημείο αναρτήθηκε τιμητική πλάκα με τα ονόματα των νεκρών αγωνιστών.
Στην σεμνή εκδήλωση όπου ακούστηκε και η μαρτυρία επιζώσας μαχήτριας, μίλησε από μέρους του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑΔΣΕ  Καρδίτσας ο Βασίλης Φυτσιλής και χαιρέτησε από μέρους του ΚΚΕ ο Γιάννης Τσούτρας  μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια από τη ΝΕ Καρδίτσας, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και λουλούδια από συγγενείς και συναγωνιστές των νεκρών μαχητών.

 

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 16.58
Σελήνη
2 ημερών
536
Ο Στρατηγός του Βυζαντίου Βελισσάριος, μετά την νίκη του επί των Οστρογότθων του Θεοδωρίχου, εισέρχεται θριαμβευτής στην Ρώμη.
1832
Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.