altΝεκροί εντοπίστηκαν η μητέρα και ένα εκ των τριών παιδιών της, οι οποίοι αποπειράθηκαν να διαβούν τα σύνορα Ελλάδος - Τουρκίας, μέσω του ποταμού Έβρου.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, οι σοροί των δύο ατόμων εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές το απόγευμα της Παρασκευής, στην τουρκική πλευρά του Έβρου.

Τα σωστικά συνεργεία των δύο χωρών συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν και τα δύο υπόλοιπα παιδιά, τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται.
Οι προσπάθειες, όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές, εστιάζουν στην περιοχή γύρω από την πέτρινη γέφυρα της Κασταμονής.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν επιβιβάστηκαν σε βάρκα, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα.
Κατά τον πλου ωστόσο, η βάρκα ανετράπη, με αποτέλεσμα οι συνολικά εννέα επιβαίνοντες να βρεθούν στο νερό.
Σημειώνεται ότι το νωρίτερα, στην περιοχή του Έβρου, συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι, εκ των οποίων οι δύο ισχυρίστηκαν ότι ήταν φίλοι των αγνοουμένων από τη βύθιση του πλοιαρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “naftemporiki.gr” (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.37
Δύση: 18.36
Σελήνη
13 ημερών
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».