altΑπό τις 24 εως τέλη Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2018 και τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2018. Ωστόσο, ο ειδικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας εκτιμά πτώση των βάσεων στις ιατρικές και τις δημοφιλείς πολυτεχνικές σχολές, «εκτόξευση» προς τα πάνω στα παιδαγωγικά τμήματα και άνοδο.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται στα στατιστικά από τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τις προτιμήσεις των υποψηφίων στα μηχανογραφικά τους δελτία, τις αυξομειώσεις στους αριθμούς των εισακτέων ανά σχολή και τις συγκρίσεις όλων αυτών των δεδομένων με τα αντίστοιχα περσινά, με βάση τα στατιστικά.
Δεδομένη είναι η μεγάλη πτώση βάσεων στο Επιστημονικό πεδίο που αγγίζει και τα 1000 μόρια, ενώ «ο άγνωστος χ των νέων Παιδαγωγικών», το νέο Πανεπιστήμιο Αττικής, οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι δύο ανώτατες σχολές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι αλλαγές που εντείνουν την αγωνία των παιδιών.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει σε 74.692 (από 70.726 πέρυσι), δηλαδή οι θέσεις θα είναι κατά 3.966 περισσότερες. Σύμφωνα με τα στοιχεία μειωμένος κατά περίπου 2.000 είναι ο αριθμός των υποψηφίων των ΕΠΑΛ παρά την πριμοδότηση για εισαγωγή σε ΑΕΙ σε ποσοστό 5 του αριθμού εισακτέων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα “dikaiologitika.gr” (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"