altΗ Κομματική Οργάνωση (ΚΟΒ) Σέκλιζας οργάνωσε πολιτική εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ το Σάββατο 13 Οκτώβρη στο Κέντρο πολλαπλών χρήσεων της Σέκλιζας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κώστας Παπαλέξης μέλος της ΤΕ του ΚΚΕ που αναφέρθηκε στην επιτυχία της μάχης που ήδη ξεκίνησε για την Οικονομική εξόρμηση.

Στη συνέχεια η Μαρίνα Φυτσιλή διάβασε ποίημα αφιερωμένο στα 100 χρόνια του Κόμματος που έγραψε ο Β. Φυτσιλής.

Στην εκήλωση κεντρικός ομιλητής είναι ο Νίκος Τέγος γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, που μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Το ΚΚΕ όπως σαν είναι γνωστό φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ηρωικής και ασταμάτητης δράσης. Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση και η χαρά του Κόμματος που πραγματοποιούμε τη σημερινή μας εκδήλωση εδώ στη Σέκλιζα, που με την ίδρυση του ΚΚΕ πολλοί Σεκλιζιώτες προσχώρησαν στις γραμμές τους και έγιναν μέλη του. Με τη δικτατορία της 4η Αυγούστου η Κ.Ο Σέκλιζας, με νυχτερινή εξόρμηση, ανάρτησε σε πολλά σημεία του χωριού κόκκινες σημαίες, διαδηλώνοντας την εναντίωση της στη δικτατορία. Την περίοδο της κατοχής με την απαράμιλλή δράση ενάντια στον κατακτητή, την μάχη για το ψωμί και την επιβίωση του λαού με την περίφημη «μάχη της σοδειάς».Η Σέκλιζα βρέθηκε και στο στόχαστρο συμμοριών, όπως ήταν η περιβόητη από ληστοσυμμορίτες ομάδα Βουρλάκη που το καλοκαίρι του 1946, έκαναν επιδρομή στο χωρίο σκοτώνοντας τον Βαγγέλη Καλυβιώτη, τραυματίζοντας πολλούςκαι διαπομπεύοντας το Παπα-Στέργιο πρόεδρο της Εθνικής Αλληλεγγύης. Ξεχωριστή ήταν όμως η συμβολή των Σεκλιζιωτών στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ που η πλειοψηφία του χωριού, έδωσαν ηρωικές μάχες στο πλευρό των ανταρτών. 60 νεκρούς και εκτελεσμένους μετράει η Σέκλιζα από το αστικό κράτος, και τους συνεργάτες τους, Άγγλους και Αμερικάνους. Δεν μπορούμε όμως σύντροφοι και φίλοι να μην αναφερθούμε και στην ξεχωριστή συμβολή των γυναικών, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ.Εδώ στη Σέκλιζα λειτούργησε σχολή εκπαίδευσης νοσοκόμων. Πολλά από τα κορίτσια ΕΠΟΝίτισσες εκπαιδεύτηκαν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες. Πολλές φορές χρειάστηκε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τραυματίες μαχητές του ΕΛΑΣ.Επίσης πολλές γυναίκες εντάχθηκαν στις γραμμές του ΔΣΕ δίνοντας ακόμα και την ζωή τους. Ξεχωριστή μορφή ήταν η Κομμουνίστρια δασκάλα Βαγγελίτσα Κουσιάντζα, στέλεχος του ΚΚΕ, γραμματέας της Αχτίδας Σέκλιζας, ανέπτυξε σημαντική δράση στο χωριό, μαθαίνοντας γράμματα σε γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκε στις 9 Μάη του 1947 φωνάζοντας ζήτω το ΚΚΕ.
Όλη η ιστορία της Σέκλιζα είναι συνυφασμένη με την εκατοντάχρονη πορεία του Κόμματος μας. Αποτυπώνεται άλλωστε σε κάθε γωνία του χωρίου, με τα μνημεία που φιλοτέχνησε ο σύντροφος μας Βασίλης Φυτσιλής.»

Στη συνέχεια ο Νίκος Τέγος έκανε αναφορά στις εξελίξεις σημειώνοντας:«Η “νέα ημέρα” φέρνει ένα “μεταμνημονιακό μνημόνιο”.Ο ΣΥΡΙΖΑ, µε αφορμή το τυπικό τέλος του 3ου μνημονίου, κοροϊδεύει, όταν μιλάει για επιστροφή στην “ευρωπαϊκή κανονικότητα” και την “εθνική κυριαρχία” στην άσκηση πολιτικής.
Η “κανονικότητα” της ΕΕ και του κεφαλαίου περιλαμβάνει “μνημόνια διαρκείας” Απευθυνόμαστε σε όλους:
-Που η λεγόμενη “επόμενη ημέρα” και η “µεταµνηµονιακή εποχή” δεν αλλάζουν κάτι στη ζωή σας. Σε εσάς, που αναγνωρίζετε την καθημερινή δράση του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, στις πόλεις, στα χωριά, τη μαχητική του στάση σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί το λαό µας.Σε εσάς, που ανησυχείτε για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή µας και αγανακτείτε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει γίνει σημαιοφόρος των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε.Στους νέους, που μεγαλώσατε στα χρόνια της κρίσης και βλέπετε το μέλλον µε ανησυχία και ανασφάλεια.Σας λέμε καμία αναμονή!!
Σε ένα άδικο και σάπιο σύστημα δεν υπάρχει δίκαιη, σταθερή και ειρηνική ανάπτυξη
Πραγματική πρόοδος είναι: Ο λαός να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, τις δυνατότητες που δημιουργεί η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας.
Το πραγματικό δίληµµα είναι ένα:Ισχυρό εργατικό κίνημα και κοινωνική συµµαχία για να ξεκινήσει µια μεγάλη αντεπίθεση µε στόχο την ανατροπή του συστήματος ή συνέχιση του ίδιου δρόμου που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές;
Η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, Για να δυναμώσει η ελπίδα, για να υπάρξει πραγματική “καθαρή έξοδος” και σίγουρη προοπτική για το λαό, ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.
Κρίσιμος δείκτης για όλα αυτά είναι η δύναμη του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των εργατικών, λαϊκών και νεανικών αγώνων. Παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για µια μεγάλη κοινωνική συµµαχία.»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε:
«Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι.
Η Σέκλιζα παρά την λυσσαλέα επίθεση που δέχεται το Κόμμα 100 χρόνια τώρα, από την αστική τάξη και τα κόμμα της, τους διάφορους λογής αντικομμουνιστές, προσπαθώντας να μειώσουν τη δύναμη και την προσφορά του ΚΚΕ, θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο!
Στους καθημερινούς αγώνες, στις βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές. Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, η Σέκλιζα θα παραμείνει πάντα σταθερά και «αμετανόητα», το Κόκκινο Χωρίο.
Τιμή και δόξα στους Σεκλιζιώτες και Σεκλιζιώτισσες, Κομμουνιστές και Κομμουνίστριες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, στην πάλη για το σοσιαλισμό.
Ζήτω τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.»
Μετά την ομιλία ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"