altΓράφει για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας ο κ. Ηλίας Αντωνίου-Συντονιστής

Η προχθεσινή μέρα σημαδεύτηκε από τα ψεύδη και τις κατασκευασμένες ειδήσεις διάρκειας ολίγων ωρών.
Ψέμα 1ο: Ανακάλυψαν "οργή του Πατριάρχη" για τη συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας και, πριν το μελάνι στεγνώσει, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου τους διέψευσε:

«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου. Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είπε στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Φανάρι, ότι «δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».
Ψέμα 2ο: Οι βουλευτές τις Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. έσπευσαν, με περίσσευμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, να παραιτηθούν από αναδρομικά τα οποία … δεν υπήρχαν και τούτο διότι ήδη από το 2009 με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση αποσυνδέθηκε από τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου. Άρα, οποιαδήποτε αύξηση στις αποδοχές των δικαστικών από τον Ν.3691/2008 και εφεξής, έχει πάψει να αυξάνει το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης. Μάλιστα στις 18 Νοεμβρίου του 2015, με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση μειώθηκε κατά 10%. Και όλα αυτά για να θεμελιώσουν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. ηθικό πλεονέκτημα έναντι της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι τα “χαλβάδιαζε”. Αυτοί που τα κόμματά τους χρωστάνε 500 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια.
Ψέμα 3ο: "Αποκάλυψαν" περικοπές συντάξεων πανηγυρίζοντας ότι "το Βερολίνο μίλησε" και, πριν προλάβουν να... χαρούν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε "αποκύημα φαντασίας" το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας το οποίο υποστηρίζει ότι το Βερολίνο εισηγείται να μην περικοπούν μόνο οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων. Το κομβικό πολιτικό στοιχείο όμως από την χθεσινή παρέμβαση του Ολαφ Σολτς είναι πως ακυρώνει εκ βάθρων και οριστικά όλο το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ώρα που η ΝΔ ποντάρει στην πρόβλεψη ότι οι συντάξεις, στο σύνολό τους έστω, δεν θα διασωθούν και τα θετικά μέτρα του «πακέτου Τσίπρα» δεν θα εφαρμοστούν, ο Ολαφ Σολτς δηλώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση προετοίμασε «πολύ σοφά και σοβαρά, και σε διάλογο με την Κομισιόν» το αίτημά της για την μη περικοπή των συντάξεων. Και, ουσιαστικά, προαναγγέλλει την γερμανική συναίνεση σ’ αυτή την μη περικοπή.
Την ώρα επίσης, που οι φίλα προσκείμενοι αρθρογράφοι της ΝΔ προβλέπουν για πολλοστή φορά τον οικονομικό Αρμαγεδώνα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα, μέσα από μια συντεταγμένη διαδικασία ανακτά σταδιακά την πρόσβασή της στις αγορές. Και την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει όλη του την προεκλογική τακτική πάνω στο αφήγημα του άτυπου 4ου Μνημονίου, ο Ολαφ Σολτς δηλώνει πως το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε οριστικά, τονίζοντας πως η Ελλάδα αποφασίζει η ίδια για οτιδήποτε υπερβαίνει το πλεόνασμα του 3,5%.
Τόσα αναίσχυντα ψέματα σε μια μέρα. Μια λέξη μόνο: Κατάντια.

ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ηλίας Αντωνίου-Συντονιστής

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"