alt«Ο κ. Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σαν να απευθύνεται σε λωτοφάγους. Σε αμνήμονες πολίτες που έχουν ξεχάσει ότι είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας εκείνος που εργαλειοποίησε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στο τέλος του 2014. Είναι ο κ. Τσίπρας εκείνος που συμμάχησε με την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή προκειμένου να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση και να αναρριχηθεί ο ίδιος στην εξουσία».

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στις επιθέσεις του πρωθυπουργού σε βάρος της ΝΔ με αφορμή τη συζήτηση για την αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στην προεδρική εκλογή.
Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ειρήνης Μπέλλα για την εφημερίδα «Βραδυνή», ο Καρδιτσιώτης πολιτικός κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ως ενορχηστρωτή της κυβερνητικής προσπάθειας να μην αποσυνδεθεί, τελικά, η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών, καθώς όπως υποστήριξε «Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν τελικά την αναθεώρηση του άρθρου 30 του Συντάγματος που οι ίδιοι είχαν προτείνει».
Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως στη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος που διεξάγεται στη Βουλή, η συζήτηση δεν γίνεται για πρόσωπα αλλά για τη λειτουργία των θεσμών. Υποστήριξε, δε, πως μετά τις επόμενες εκλογές θα αναπτυχθούν φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Τότε θα δούμε αν ο κ. Τσίπρας θα καταφέρει να χαλιναγωγήσει αυτές τις δυνάμεις ή αν θα «αδειάσει» ακόμα και τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Προκόπη Παυλόπουλο» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την πρόκληση της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για μια ακόμα χαμένη ευκαιρία, την οποία σπατάλησε η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ για να εξυπηρετήσει τις ιδεοληπτικές προκαταλήψεις της κυβέρνησης, στην οποία απέδωσε μικροπολιτικά ελατήρια.
Τέλος, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για τις δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία. «Η απερχόμενη κυβέρνηση έχει οδηγήσει στο κόκκινο όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας» υποστήριξε, υπενθυμίζοντας την εξέλιξη των κόκκινων δανείων, τη συνεχή διολίσθηση στους δείκτες ανταγωνιστικότητας και στην οικονομική ελευθερία, καθώς και την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σχολίασε, μάλιστα και την πρόσφατη έξοδο στις αγορές. «Με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης, δεν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί μια κανονική έξοδος στις αγορές που θα σηματοδοτούσε και την επιστροφή της οικονομίας μας στην κανονικότητα. Αντίθετα, η Ελλάδα φορτώθηκε με πολύ υψηλά επιτόκια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε, παράλληλα, πως «η ΝΔ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και θα ακολουθήσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να ανακτήσει την αξιοπιστία της και θα δώσει ανάσες στους παραγωγικούς κλάδους που ασφυκτιούν από την υπερφορολόγηση και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές».
Σε αυτό το πλαίσιο, τέλος, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έστρεψε τα πυρά του εναντίον του εμπνευστή των νεών ασφαλιστικών εισφορών κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος σύμφωνα με τον Καρδιτσιώτη πολιτικό «έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες αστοχίες αυτής της κυβέρνησης. Από τον ομώνυμο νόμο για το Ασφαλιστικό, μέχρι την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών». Αναφορικά με την επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνία με τα Σκόπια και όσα υποστηρίζει για το ζήτημα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο Κώστα Τσιάρας υπογράμμισε πως «δεν έχει πια καμία σημασία τι λέει ο κ. Καμμένος. Σημασία έχει τι έπραξε όταν είχε την ευκαιρία να ρίξει την κυβέρνηση και να αποτρέψει την υπογραφή μιας επιζήμιας για τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"