altΠεραιτέρω  εξωστρέφεια  ο στόχος της διοίκησης σύμφωνα με το πλάνο των δράσεων
   
Συγκροτήθηκε σε σώμα -και ήδη ανέλαβε δράση - το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Πρόεδρος είναι, σύμφωνα με το καταστατικό,  ο πρόεδρος της διοίκησης της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε κ. Δημήτρης Χορταργιάς, αντιπρόεδρος ο κ. Γιάννης Σιούλας, γενική γραμματέας η κ. Τούλα Κεκάτου, ταμίας η κ. Ελένη Χολέβα και μέλη οι κ.κ. Τασούλα Τσιλιμένη,  Αθανασία Τσιοτινού και Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης.
Η κ. Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα Παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής εκπαίδευσης, συνεργάζεται όμως και με Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.
Η κ. Αθανασία Τσιοτινού είναι φιλόλογος – θεατρολόγος και έχει σημαντική πολιτιστική δράση στα Τρίκαλα. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου και γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων.
Ο κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης είναι αρχαιολόγος με πλούσια δράση και με συμμετοχή στις προηγούμενες διοικήσεις του Μορφωτικού  Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε. Η βοήθειά του είναι πολύτιμη και είμαστε χαρούμενοι που να συνεχίζει την συνεργασία μαζί μας.
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε ευχαριστεί  θερμά (εστάλησαν ήδη προσωπικές επιστολές) και δημόσια τα δύο μέλη της προηγούμενης διοίκησης, κ.κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη και Θεόδωρο Νημά για την πολύτιμη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαν.

Περαιτέρω εξωστρέφεια ο στόχος
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου και τέθηκε το πλάνο των δράσεων του Οργάνου για την επόμενη διετία.
Όπως τονίστηκε βασικός στόχος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξωστρέφεια του Μορφωτικού Ιδρύματος με συνέχιση των συνεργασιών με φορείς πολιτισμού σε όλη την περιφέρεια αρμοδιότητας της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και φυσικά η επιμόρφωση των μελών. Σχεδιάζονται εκδηλώσεις σε περιοχές όπου μέχρι τώρα δεν υπήρξε σημαντική δραστηριότητα, όπως η Καρδίτσα, η Λαμία και άλλες πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας.
Ένας από τους στόχους που τίθενται είναι η συγκέντρωση αρχειακού υλικού που σχετίζεται με τον Τύπο της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός μουσειακού χώρου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.
Έμφαση θα δοθεί σε εκδηλώσεις που αφορούν τοπικά θέματα (π.χ. η Ιστορία του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου), ενώ σχεδιάζονται και δράσεις με στόχο την παρουσία και προσφορά των δημοσιογράφων σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες (π.χ. διανομή βιβλίων κ.λ.π).

Γνωριμία με τον πολιτισμό της Λαμίας
Παράλληλα θα συνεχιστούν οι εκπαιδευτικές εκδρομές μας και οι κοινωνικές εκδηλώσεις που θα δηλώνουν την δυναμική του Μορφωτικού Ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται επίσκεψη σε χώρους πολιτισμού στη Λαμία την Κυριακή  23 Ιουνίου 2019. Για αυτή την επίσκεψη θα σταλεί άμεσα ενημερωτικό εξειδικευμένο σημείωμα.
Ακόμη αποφασίστηκε η αναζήτηση χορηγιών για την στήριξη των δράσεων.

Με εκτίμηση
Η διοίκηση
του Μορφωτικού
Ιδρύματος ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"