altΑπό τους Απανταχού Καρδιτσιώτες και Μαυρομματιανούς

Και φέτος πάλι οι Καρδιτσιώτες και οι Μαυροματιανοί της διασποράς τίμησαν με μαζικότητα και με την δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα τη μνήμη του Στρατάρχη της Ρούμελης και Αρχιστράτηγου της Ελλάδας κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, του Καρδιτσιώτη Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο Σύλλογος των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων και ο Σύλλογος των Απανταχού Μαυρομματιανών «Ο Καραϊσκάκης» οργάνωσαν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής, την περασμένη Κυριακή, 9 Ιουνίου, στο Μνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη, το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς, που φέρει το όνομά του (Γήπεδο Καραϊσκάκη) και στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Εθνικός Ήρωας.
Πλήθος Καρδιτσιωτών από όλα τα σημεία της Αττικής αψήφησαν τον μίνι καύσωνα που επικρατούσε την ημέρα εκείνη στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκεντρώθηκαν γύρω από το μνημείο, όπου είχε παραταχθεί τιμητικό απόσπασμα στρατιωτών με τους αξιωματικούς τους, παρουσία και των πολιτικών και αυτοδιοικητικών Αρχών. Τσολιάδες με τις σημαίες και τα λάβαρα των διαφόρων Καρδιτσιώτικων σωματείων και γυναίκες με τις τοπικές ενδυμασίες της Καρδίτσας πλαισίωναν το μνημείο, δίνοντας ένα πανηγυρικό και συνάμα τιμητικό τόνο στην εκδήλωση.
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και Φαλήρου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νήφων,  εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Σεραφείμ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρέσβης επί τιμή, κ. Περικλής Νεάρχου, ο οποίος αναφέρθηκε στη γέννηση του Γ. Καραϊσκάκη στη σπηλιά δίπλα στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, στη ζωή και το έργο, στους αγώνες και στη θυσία του αλλά και στις υποθήκες που άφησε για τη συνέχιση του αγώνα κατά των Οθωμανών.   
Μετά την ομιλία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους φορείς και τους συλλόγους, εν συνεχεία, σε κλίμα συγκίνησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την πολυπληθή και εντυπωσιακή Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιώς.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Καρδίτσας από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα», που σκόρπισε ενθουσιασμό στους παρευρεθέντες Καρδιτσιώτες.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι διοργανωτές Σύλλογοι δεξιώθηκαν όλους όσοι παρευρέθησαν με αναψυκτικά κλπ στο φουαγιέ παρακείμενου στο μνημείο θεάτρου.
Παρόντες στην εκδήλωση ανάμεσα στο Καρδιτσιώτικο πλήθος ήταν οι απόγονοι του Γεωργίου Καραϊσκάκη, η εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Α’ Πειραιώς, Ελ. Σταματάκη, εκπρόσωποι του Βουλευτή Καρδίτσας Κων. Τσιάρα, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ταγματάρχης Βασ. Αυγεράκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά, Στ. Βοϊδονικόλας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Μ. Πανταζή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κουμπουριανιτών Αττικής, Παν. Νταβαρίνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεσενικολιτών Αθήνας, Χρ. Καρβούνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας, Αθ. Πασπαλάρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, Β. Μητσιώνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Λουτριωτών Καρδίτσας, Αν. Μπαλαμπάνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμοκοβιτών Αθήνας, Ε. Χαντζούλη, η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Μουζακιωτών Αθήνας, Α.-Μ. Γκίκα, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών, Δημ. Χατζηλέλεκας, η Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων της Πανθεσσαλικής Στέγης, Τ. Κόγια, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας, Γ. Κουκούτση, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου, Α. Κανιούρα, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου, Ευ. Καρλάφτης και ο εκπρόσωπος του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Φαλήρου, Μ. Σαμοθράκης.
Στεφάνια κατέθεσαν στο Μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, εκτός των συνδιοργανωτών Συλλόγων των Απανταχού Καρδιτσιωτών και Μαυρομματιανών, οι απόγονοι του Γεωργίου Καραϊσκάκη, η Βουλή των Ελλήνων, ο Δήμος Πειραιά, ο εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, η Αδελφότητα των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών, ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος και ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Φαλήρου.
Έγγραφους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν οι Βουλευτές Καρδίτσας, Χρ. Κατσαβριά και  Παν. Βράντζα, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., Γ. Κωτσός και ο Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"