alt«Όπως διαπιστώνουμε στις προεκλογικές μας εξορμήσεις ο κόσμος είναι προβληματισμένος, απογοητευμένος, στα όρια της απελπισίας.  Καταλαβαίνει ότι οι βελτιώσεις στη ζωή του θα είναι λίγες, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος. Η απογοήτευση του κόσμου έχει να κάνει και με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με τις υποσχέσεις για αλλαγές μέσα σε μια νύχτα.

Από την Αριστερά όσες προσδοκίες κι ελπίδες και αν είχε διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει προοπτική. Αυτό είναι ένα άσχημο κλίμα και εμείς καλούμε τον κόσμο να αντισταθεί σε αυτό, να σκύψει πάλι στα καθημερινά προβλήματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αδράνειας. Έχουμε ανάγκη να πιάσουμε το νήμα από την αρχή και να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται με αγώνες». Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ-μλ κ. Αποστόλης Κυρίτσης μιλώντας χθες το πρωί στο Ράδιο Παλμός και τον Γιώργο Μπανάτσα.
Συνεχίζοντας ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως οι πολίτες πρέπει να οργανωθούν σε σωματεία και να αγωνιστούν συλλογικά για τη διέξοδο από τα προβλήματα, αφού η λογική της ανάθεσης των ευθυνών σε άλλους και οι «σωτήρες» δεν αποδίδουν αποτελέσματα. «Ο δρόμος της αναμέτρησης με το σύστημα και τις δυνάμεις του, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, είναι ένας δύσκολος δρόμος. Πρέπει ο λαός να συγκροτηθεί στα μέτωπα πάλης του», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως ο ανταγωνισμός στην περιοχή μας ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εντείνεται και αυτές προσπαθούν να εντάξουν στα συμφέροντά τους χώρες για γεωστρατηγικούς λόγους. «Η κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη προσπαθεί να συσπειρώσει επιπλέον δυνάμεις μέσα από στρατηγικές συμμαχίες, για να διευκολύνει την αντιπαράθεση. Είμαστε σε μια εποχή που αντί να υποχωρούν οι διαφορές ανάμεσα στους λαούς βλέπουμε ότι οι μεγάλες δυνάμεις τροφοδοτούν αυτές τις διαφορές. Οι λαοί δεν πρέπει να έχουν εχθρούς αυτούς που έχει η άρχουσα τάξη. Αντιθέτως οι λαοί έχουν κοινούς εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές που πυροδοτούν την ένταση στην περιοχή, αλλά και τις κυρίαρχες δυνάμεις στο εσωτερικό των χωρών που εκμεταλλεύονται αυτές τις εντάσεις προς όφελός τους» ανέφερε κλείνοντας ο υποψήφιος Βουλευτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.14
Δύση: 20.53
Σελήνη
18 ημερών
1054
Οριστικοποιείται το Σχίσμα μεταξύ της Ορθοδόξου και της παπικής εκκλησίας.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Ναύπλιο από τους Ενετούς.
1792
Ο Λάμπρος Τζαβέλας και άλλοι 16 Σουλιώτες πέφτουν ηρωικά, ενώ αμύνονται στα στενά της Κιάφας κατά των Τούρκων.
1822
Αποτυχία των Τούρκων να καταλάβουν το Βασιλάδι.
1827
Ο Βρετανός ναύαρχος Κόχραν και ο φιλέλλην Τόμας καταναυμαχούν στην Γλαρέντζα Ζακύνθου 4 αιγυπτιακά πολεμικά.
1828
Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, Γενικός Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, στις φυλακές της Βιέννης.
1903
Το βουλγαρικό κομιτάτο εκδηλώνει επανάσταση με επίκεντρο τη Δυτ. Μακεδονία.
1974
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενεργούν απόβαση στην Κύπρο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».