altΗ ενημέρωση για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, αλλά και οι προτάσεις για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής , λόγω των συνεπειών της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID -19, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου με αντιπροσώπους της επιτροπής Τουρισμού της λίμνης Πλαστήρα.

Ειδικότερα τέθηκαν τα θέματα της αποκατάστασης του οδικού δικτύου με μόνιμες λύσεις, η δημιουργία νέων προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων του νομού, η μείωση του Φ.Π.Α στη διαμονή από το 13% στο 6,5% και στην εστίαση στο 13% για το έτος 2021, η προβολή και προώθηση της λίμνης Πλαστήρα με ειδική καμπάνια στο εξωτερικό και τέλος η δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή για τη φιλοξενία διεθνών αγώνων και την προετοιμασία ομάδων και αθλητών όλων των αθλημάτων.
Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της επιτροπής τουρισμού λίμνης Πλαστήρα, οι προτάσεις αυτές, εφόσον υλοποιηθούν, θα βοηθήσουν σημαντικά στην τουριστική ανέλιξη της περιοχής. Η λίμνη Πλαστήρα, που έχει χαρακτηριστεί ως η λίμνη των τεσσάρων εποχών, αποτελεί έναν ασφαλή και μοναδικό σε φυσική ομορφιά προορισμό, που μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες, ακόμη και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι η Π.Ε Καρδίτσας κινήθηκε ταχύτατα ως προς την αποκατάσταση των ζημιών κυρίως στο οδικό δίκτυο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας προς τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Όσο για τον επερχόμενο χειμώνα, υπενθύμισε ότι η Π.Ε Καρδίτσας ‘’κράτησε’’ ανοιχτό το οδικό κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα όλα τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζοντας τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών.
Αναφερόμενος στο θέμα των συνεπειών του COVID -19 o κ. Νούσιος τόνισε ότι αμέσως μετά την άρση του lock down, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός εισηγήθηκε την εφαρμογή μιας τουριστικής πολιτικής με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Με βάση αυτό το δεδομένο η Π.Ε Καρδίτσας είχε διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις – ιδίως για τον ορεινό τουρισμό – οι οποίες μπορούσαν να καταστήσουν την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, έναν δημοφιλή και κυρίως ασφαλή τουριστικό προορισμό.
Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, συμμετείχαν οι κες Γεωργία Ζευγαρά και Πολυξένη Ψηφή και οι κ.κ Θωμάς Τσάβαλος και Μιχάλης Καπετανάκης, ως εκπρόσωποι της επιτροπής τουρισμού λίμνης Πλαστήρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.32
Δύση: 17.00
Πανσέληνος
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».