altΚωστής Νούσιος: Αναγκαία η συνεργασία και η διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε Καρδίτσας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιου.

Η συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ψήφιση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για τη Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση των Σεισμών με την κωδική ονομασία ‘’Εγκέλαδος’’ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Στην άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκομένων φορέων σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και στη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε επιχειρησιακό, όσο και σε επίπεδο σχεδιασμού, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος: ‘’ Σκοπός μας είναι η υλοποίηση προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων πολιτικής προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμών. Δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας. Ταυτόχρονα γίνεται προσδιορισμός των ρόλων και αρμοδιοτήτων όλων των εμπλεκομένων φορέων σε όλες τις φάσεις του κινητοποίησης του συστήματος Πολιτικής Προστασίας. Η συντονισμένη δράση, η συνέργεια, η συνεργασία και η διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και η άμεση /βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών, κρίνονται κάτι παραπάνω από αναγκαίες, προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά το συγκεκριμένο σχέδιο’’.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Μιχαλάκης, ο Δ/της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Μπάλσης, ο Δ/της Π.Υ ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς, ο Δ/της Π.Υ Παλαμά κ. Βασίλειος Σίμος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Αντρέας Στεργίου, η τμηματάρχης Π.Π του Δήμου Καρδίτσας κ. Ελένη Νταβανά, ο Δ/της του Γ.Ν.Κ κ . Δημήτριος Κεχαγιάς, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Βασίλης Καραλής, ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Καρδίτσας κ. Βάιος Κωστέλλος, καθώς και η κ. Παναγιώτα Σιουρδή, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Δ.Π.Π κ. Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, από τη Δ/νση Δασών Καρδίτσας κ . Αφροδίτη Τσικρικά, από το Δασαρχείο Καρδίτσας η κ. Μαρίας Παρδάλη, από το Δασαρχείο Μουζακίου η κ. Ιωάννα Αναστασιάδου, ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Φούντας, από τη Ραδιολέσχη Καρδίτσας ο κ. Παναγιώτης Μανώλης, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ο κ. Παναγιώτης Ανδρεόπουλος, από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο ο κ. Αντώνης Παπαδάκος και ο κ. Χρήστος Τσόγκας ως εκπρόσωπος της Λέσχης Εκτός Δρόμου Αυτοκινήτων 4Χ4 ν. Καρδίτσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Πανσέληνος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…