altΚωστής Νούσιος: "Σε επιφυλακή όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Π.Ε Καρδίτσας"

Με στόχο την διαπίστωση της ετοιμότητας και της εφαρμογής των όσων αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος συγκάλεσε εκτάκτως το απόγευμα σε διαδικτυακή συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Στην εισήγησή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Π.Ε Καρδίτσας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα, αφού ήδη σε προηγούμενες συνεδριάσεις είχε αποφασίσει την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νούσιος επεσήμανε: " Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ την περιοχή μας αναμένεται να επηρεάσει η κακοκαιρία "ΛΕΑΝΔΡΟΣ" με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Με βάση τις προγνώσεις αυτές, ως Π.Ε Καρδίτσας είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το σχέδιο ΒΟΡΕΑΣ, το οποίο ψηφίστηκε το Δεκέμβριο από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Έτσι, στόλος από 58 μηχανήματα κάθε τύπου και της Π.Ε Καρδίτσας και μισθωμένα παραμένουν σε ετοιμότητα σε οκτώ σταθμούς και θα επιχειρήσουν, αν χρειαστεί, όπου παρουσιαστούν προβλήματα. Με μηχανήματα στους αυχένες Τυμπάνου και Αγ. Νικολάου, στο Νεοχώρι, στο Κρυονέρι, στη Μούχα, στη Ραχούλα, στη Ρεντίνα, στον Παλαμά, στους Σοφάδες και στην Καρδίτσα είμαστε έτοιμοι να  αντιμετωπίσουμε προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τον αποχιονισμό και τη διατήρηση της προσβασιμότητας σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής αρμοδιότητάς μας. Επιπλέον έχει ληφθεί μέριμνα και για την περίπτωση που σημειωθεί παγετός, αφού έχουμε προμηθευτεί ικανές ποσότητες αλατιού, που έχουν διανεμηθεί σε πέντε σταθμούς μεταφόρτωσης, στην Καρδίτσα, στη Μούχα, στο Νεοχώρι, στην Πεζούλα και στη Δυτική Αργιθέα. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με βάση τον σχεδιασμό μας και τις ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα. Θα ήθελα επίσης να ζητήσω από τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και μόνο εάν αυτές είναι αναγκαίες, ειδικά εάν τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα. Σε τέτοια περίπτωση να ακολουθούν τις οδηγίες της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και των κατά τόπους Αστυνομικών Αρχών".
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δ/της της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Μπάλσης, ο Δ/της Π.Υ ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς, ο Δ/της Π.Υ Παλαμά κ. Βασίλης Σίμος, η Υ/της της Π.Υ Μουζακίου κα. Κρυσταλλία Μαυρουδόγλου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καρδίτσας κ. Αθανάσιος Ράικος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καρδίτσας κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Αντρέας Στεργίου,ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Καρδίτσας κ. Βάιος Κωστέλλος , καθώς και η κα Παναγιώτα Σιουρδή, ο κ. Ιωάννης Νταής από το Δασαρχείο Καρδίτσας, ο κ. Θεόδωρος Πάντος από την Π.Υ Καρδίτσας, η τμηματάρχης Π.Π του Δήμου Καρδίτσας κ. Ελένη Νταβανά, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Βασίλειος Γκιζλής, ο κ. Κων/νος Φούντας από τον ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Αντώνης Παπαδάκος από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο, και  ο κ. Χρήστος Τσόγκας από τη Λέσχη εκτός Δρόμου Αυτοκινήτων 4Χ4 ν. Καρδίτσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"