Η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα απαγόρευση διαδηλώσεων και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας συμμορφώθηκε - με τις υποδείξεις της - και αποφάσισε να μη καλέσει συγκέντρωση τη Πέμπτη 27/1, όπως γίνεται σε πολλές πόλεις της χώρας. Ενώ ακόμα και η ΟΛΜΕ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια κηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας
Στο ΔΣ (απουσίαζε ο Πρόεδρος) την πρόταση της Κοινής Δράσης για διοργάνωση συγκέντρωσης μαζί με άλλα σωματεία καταψήφισαν τα μέλη της ΔΑΚΕ και δυο μέλη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΣΥΝΕΚ). Την υπερψήφισε ένα μέλος των ΣΥΝΕΚ και το μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΜΕ).
Ενώ όλα, σχεδόν, πια είναι ανοιχτά, ενώ στις βιοτεχνίες, στα εργοστάσια και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνωστίζεται ο λαός, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού (και από Δευτέρα όλοι) στριμώχνονται στις σχολικές τάξεις, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε μισό μέτρο προστασίας του λαού από την πανδημία, την ίδια στιγμή απαγορεύει ξανά τις συναθροίσεις!Την ίδια στιγμή που ψηφίζει με ρυθμό πολυβόλου νέα αντιλαϊκά μέτρα για την εκπαίδευση!
Οι μάσκες έχουν πέσει. Τόσο για τη κυβέρνηση όσο και για τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές (νυν και πρώην).
Μόνος στόχος του συστήματος και της κυβέρνησης είναι να συντρίψουν τη δυνατότητα του λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων και των ανέργων να αντιστέκονται. Θορυβήθηκαν από το ογκούμενο κλίμα δυσαρέσκειας και οργής. Θορυβήθηκαν από τις σημαντικές κινητοποιήσεις της νεολαίας την Πέμπτη 21/1.Και φοβούνται τον «εχθρό λαό». Να μην τους περάσει!
Κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ήττας και υποταγής να δυναμώσει ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν σπουδές, για δωρεάν περίθαλψη, για ελευθερίες!
Την άλλη βδομάδα που θα ανοίξουν τα σχολεία να γίνει συγκέντρωση-διαδήλωση και στην Καρδίτσα.
Καρδίτσα 27-1-2021
.
|
![]() |
||||||||||
![]() |
![]() |
Ήξερε πότε θα αρχίσει
Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει. Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα. Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα. Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά; Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει… |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!
Ο χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών
Περισσότερα