altΟι οικονομικές επιλογές της Κυβέρνησης δημιουργούν περαιτέρω ασφυξία στην αγορά

Τι κιαν τα έσοδα ανήλθαν, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε 24,731 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,642 δισ. ευρώ ή 17,3% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2022;

Τι κι αν οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα και τα βασικά αγαθά παραμένουν στα ύψη;

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επαίρεται πως όλα βαίνουν καλώς.

Μάλιστα, τα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να πανηγυρίζουν για τα 43 δισεκ. ευρώ που δόθηκαν εν μέσω πανδημίας, εκ των οποίων τα 8,3 δισεκ. ευρώ αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Την ώρα που ο επιχειρηματικός κόσμος προσπαθεί να ανταποκριθεί στις πάγιες υποχρεώσεις του (ΕΝΦΙΑ, φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές), καλείται να επιστρέψει μέρος της επιστρεπτέας προκαταβολής είτε όλο το ποσό μαζί είτε σε δόσεις.

Μετά από δύο χρόνια πολλαπλών κρίσεων, αντί ο επιχειρηματικός κόσμος να λαμβάνει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας, βρίσκει το κράτος απέναντι του.

Κάποια από τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η κυβέρνηση είναι είτε η διαγραφή της επιστροφής των δόσεων μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ - για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις – ενώ για τις υπόλοιπες θα μπορούσε να εφαρμοστεί και η κλιμακούμενη επιστροφή ανάλογα με το εισόδημα.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ,  τρεις (3) στις  δέκα(10) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι ήδη υπερχρεωμένες.

Είναι προφανές λοιπόν πως η εντολή άμεσης επιστροφής μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της, καθώς οι οικονομικές της επιλογές δημιουργούν περαιτέρω ασφυξία στην αγορά.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 19.17
Σελήνη
2 ημερών
641
Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β΄, ανεβαίνει στον θρόνο.
1672
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από την Θεσσαλία.
1764
Οι Τούρκοι θανατώνουν στη Θεσσαλονίκη με ραβδισμούς τον νεομάρτυρα Ακυλίνα από τον Λαχανά Θεσσαλονίκης.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.
1831
Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας.
1905
Στην πλατεία "Ατ Παζάρ" του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος καπετάν Κώττας.
1917
Οι Τούρκοι διώκουν Έλληνες σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Φιλαδέλφεια.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
1944
Το 1ο Τάγμα της ΙΙΙ Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλεως Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.