altΟ Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), στηρίζει και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το συνδικάτο Οικοδόμων, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30μμ για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Εμείς οι γυναίκες του συλλόγου  καλούμε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Καρδίτσας, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, που προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα  με τις ανάγκες τις οικογένειας ενώ η ακρίβεια σπάει κόκκαλα, να δώσουμε δυναμικό στην κινητοποίηση παρόν μαζί με το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Καρδίτσας και άλλους φορείς.
Μαζί με τις ανατιμήσεις σε είδη βασικής κατανάλωσης, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ στο δρόμο της «απελευθέρωσης» της ενέργειας, που έστρωσε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, λεηλατούν το ήδη μειωμένο εισόδημα των εργαζομένων που δίνουν αγώνα επιβίωσης. Μαζί με τις αυξήσεις στα καύσιμα,  το ήδη πετσοκομμένο  εισόδημα των οικογενειών μας, ετοιμάζονται να το «ροκανίσουν» παραπέρα και οι κάθε είδους φόροι, “πράσινοι” και άλλοι, που θα φορτώσουν στον λαό από τους επόμενους  μήνες.
Η εκτίναξη της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε ήδη να μετακυλύεται στους λογαριασμούς ρεύματος και η επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες θα είναι δυσβάσταχτη. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται από την πολιτική των παρόχων ρεύματος οι οποίοι κόβουν με την πρώτη ευκαιρία το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα τιμολόγια. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς ολοκληρώθηκε η «απελευθέρωση» της ενέργειας η οποία αποτελεί εμπόρευμα και μάλιστα χρηματιστηριακό προϊόν.
Δεν ανεχόμαστε η ενέργεια να αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε άλλη μια φορά για τα κέρδη των αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων.
Διεκδικούμε:
•Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.
•Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
•Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
•Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου.
•Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
•Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.

Δευτέρα 26/9/2022 ώρα 6:30 μμ - Συγκέντρωση Υψηλάντου και Χατζημήτρου.
ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΤΟ  Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»