alt«Το έργο χρειάζεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει»

«Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθυστερήσεις. Η ίδια η ζωή,  μας δείχνει ότι το φράγμα στην Μεσοχώρα πρέπει να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τον  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστα Σκρέκα και στελέχη της ΔΕΗ.

Επισκεφτήκαμε τον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας που  είναι καθόλα  έτοιμος, το φράγμα, τη στέψη και τα   ημιτελή έργα στην περιοχή. Συζητήσαμε με τους κατοίκους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θέλει το έργο  αλλά και με εκείνους που δεν το θέλουν. Σήμερα αν το έργο είχε  ολοκληρωθεί,  η περιοχή θα είχε άλλη εικόνα. Θα είχε πρόοδο, ανάπτυξη, ανοικοδόμηση, τουρισμό, καλύτερο περιβάλλον. Παράλληλα, το κράτος θα εξοικονομούσε ετησίως  120 έως 140 εκατομμύρια ευρώ, γιατί αυτό  είναι το κόστος της αγοράς φυσικού αερίου για να παραχθεί ισόποση ενέργεια.  Διαπιστώσαμε ότι έχουν γίνει  βήματα προόδου. Η ΔΕΗ προτίθεται να αποζημιώσει  τις περιουσίες των κατοίκων με διπλάσια τιμή από την αντικειμενική αξία, ή 30% πάνω από την τρέχουσα τιμή.  Πρόκειται  να  προκαταβάλει το  50% της αποζημίωσης και το υπόλοιπο  50% με την πλήρωση του φράγματος.  Επίσης, στην περιοχή εξελίσσονται εργασίες,  τόσο για τη στήριξη των  φραγμάτων,  όσο και για τη συντήρηση των μηχανημάτων,  που είναι βασική παράμετρος για την λειτουργία του έργου. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και  Ενέργειας ανέφερε ότι η πλήρωση του φράγματος θα γίνει μέχρι το τέλος του 2024. Αν το ζήτημα είχε λυθεί εδώ και χρόνια, οι Έλληνες θα κερδίζαμε κάθε χρόνο 120 με 140 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορούσε το κράτος να διαθέσει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Συνεπώς, δεν υπάρχει πλέον περιθώριο  για καθυστερήσεις. Τα έργα στη Μεσοχώρα  χρειάζεται να ολοκληρωθούν ταχύτατα για να παράξουν καθαρή ελληνική ενέργεια, κάνοντας ένα βήμα προς την απεξάρτηση».

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/t17l1VuBsfI
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.41
Δύση: 17.58
Σελήνη
16 ημερών
1825
Οι Έλληνες επαναστάτες αποτυγχάνουν να σταματήσουν τους Αιγυπτίους κοντά στον Αλφειό.
1898
Ο Πρίγκηψ Γεώργιος, διορισθείς Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης, αποβιβάζεται στα Χανιά.
1912
Το υποβρύχιο "Δελφίν" επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού "Μετζιτιέ".
1950
Το Στρατηγείο και το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας φθάνουν στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»