altΕπιστολή προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Ν. Παπαθανάση

Επιστολή προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση έστειλε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος. Η επιστολή έχει ως αντικείμενο τον πρόσφατο αναπτυξιακό νόμο, στο κομμάτι που αφορά στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα το κομμάτι της ποσοστιαίας ενίσχυσης για τον μηχανολογικό εξοπλισμό. Ο δήμαρχος ζητά να αλλάξει η σχετική πρόνοια του νόμου και το ποσοστό αυτό να ανέβει από το 30% στο 70%.

Αναλυτικά η επιστολή είναι η παρακάτω:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πριν από λίγα 24ωρα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 5052) η ΚΥΑ του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που εστιάζει στην αγροδιατροφή, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, με το οποίο επιδοτείται η αγορά τρακτέρ και λοιπών μηχανημάτων, καθώς και οι επενδύσεις σε στάβλους και φωτοβολταϊκά, ενώ με το δεύτερο ΦΕΚ Β' 5053 ορίζονται οι προϋποθέσεις για την επιδότηση σε εξοπλισμό αγροτικής μεταποίησης.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κυβερνητική απόφαση που περίμενε ο αγροτικός κόσμος όλης της χώρας.
Ωστόσο κ. Υπουργέ αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου έγινα δέκτης ορισμένων καίριων επισημάνσεων από ομάδες νέων αγροτών που όπως μου εξήγησαν, θέλουν να επενδύσουν αξιοποιώντας τον αναπτυξιακό. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι στις προβλέψεις του εν λόγω νόμου, η ποσοστιαία επιδότηση για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού (γεωργικούς ελκυστήρες, μηχανές συλλογής, εξαρτήματα καλλιέργειας κλπ) έχει περιοριστεί στο 30%. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι αγρότες, που όπως γνωρίζετε θα έχουν μέγιστο ύψος επένδυσης έως 200.000 ευρώ, δεν θα μπορούν να αγοράσουν μηχανολογικό εξοπλισμό. Επειδή είμαι βέβαιος ότι στην πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει ο νέος αναπτυξιακός, θα σας παρακαλούσα όπως εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το αίτημα των αγροτών της περιοχής μου, για αύξηση της ποσοστιαίας επιδότησης που αφορά στο μηχανολογικό εξοπλισμό στο 70%, όπως ίσχυε και παλαιότερα.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.41
Δύση: 17.58
Σελήνη
16 ημερών
1825
Οι Έλληνες επαναστάτες αποτυγχάνουν να σταματήσουν τους Αιγυπτίους κοντά στον Αλφειό.
1898
Ο Πρίγκηψ Γεώργιος, διορισθείς Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης, αποβιβάζεται στα Χανιά.
1912
Το υποβρύχιο "Δελφίν" επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού "Μετζιτιέ".
1950
Το Στρατηγείο και το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας φθάνουν στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»