Δήλωση του Μ. Χαρακόπουλου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη θετική εξέλιξη του αιτήματός μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάθεση επιπλέον ποσού στο μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους κτηνοτρόφους για την περίοδο 2007-13, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι αποτέλεσε δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, μετά από συντονισμένες ενέργειες και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι για την καταβολή του συνολικού ποσού στους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Έτσι διαψεύδονται όσοι, από αντιπολιτευτική κεκτημένη ταχύτητα, έσπευσαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα.
Σε κάθε περίπτωση, όπως και με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες, θα συνεχίσουμε με συνέπεια να βρισκόμαστε στο πλάι του Έλληνα παραγωγού, γεωργού και κτηνοτρόφου, πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητές του και στη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους παραγωγούς και σε συνεργασία μαζί τους δίνουμε λύσεις σε χρόνιες παθογένειες του πρωτογενούς τομέα».

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 17.43
Σελήνη
11 ημερών
871
Ισχυρός Βυζαντινός Στόλος καταλαμβάνει το Μπάρι και εκδιώκει τους Άραβες από την Νότιο Ιταλία.
1676
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας μοναχός Γαβριήλ από την Προκόνησο.
1829
Καθήκοντα αντιπροσώπου του Κυβερνήτη Καποδίστρια στην Κρήτη αναλαμβάνει ο Ελβετός Χαν.
1854
Ο Ταγματάρχης Σκυλοδήμος περνά με το Τάγμα του τα σύνορα και καταδιώκει τους Τουρκαλβανούς ως την Άρτα.
1897
Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αποβιβάζεται στην Μονή Γωνιάς Κολυμβαρίου των Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"