Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενόψει της ολοκλήρωσης της συγκομιδής του βαμβακιού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φέτος, τόσο η παραγωγή όσο και η ποιότητα βάμβακος ήταν πολύ καλή λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Για να έχουμε, όμως, ανάλογη συνέχεια και του χρόνου, θα πρέπει οι παραγωγοί να προετοιμάσουν το έδαφος αμέσως μετά τη συγκομιδή. Θα ήθελα, λοιπόν, να καλέσω τους γεωργούς να συμβουλεύονται τους γεωπόνους των Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου του ΥπΑΑΤ και των τοπικών ΔΑΟΚ, και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, στο πλαίσιο του προγράμματος γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας για την βαμβακοκαλλιέργεια. Έτσι θα θέσουν σωστές βάσεις για την επόμενη σοδειά.
Μπορεί, στη χρονιά που μας πέρασε, να μην είχαμε έντονο το πρόβλημα του πράσινου ή του ρόδινου σκουληκιού, όμως, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Απαιτούνται άμεσες καλλιεργητικές παρεμβάσεις μετά τη συγκομιδή, όπως η στελεχοκοπή των βαμβακοφυτειών και το όργωμα με άροτρο σε βάθος, έτσι ώστε να μην επιτραπεί σε νύμφες να διαχειμάσουν και να πλήξουν την παραγωγή. Πρέπει να δρούμε προληπτικά και όχι να καλούμαστε εκ των υστέρων να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της αδράνειας ή της ελλιπούς προετοιμασίας. «Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν»!
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση, από την πλευρά της, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών, θα υλοποιήσει στο ακέραιο τη δέσμευσή της για την επιστροφή της δεύτερης, ισόποσης με την πρώτη, δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες. Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες της χώρας, συνεχίζουμε με μέλημά μας τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής».

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 17.43
Σελήνη
11 ημερών
871
Ισχυρός Βυζαντινός Στόλος καταλαμβάνει το Μπάρι και εκδιώκει τους Άραβες από την Νότιο Ιταλία.
1676
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας μοναχός Γαβριήλ από την Προκόνησο.
1829
Καθήκοντα αντιπροσώπου του Κυβερνήτη Καποδίστρια στην Κρήτη αναλαμβάνει ο Ελβετός Χαν.
1854
Ο Ταγματάρχης Σκυλοδήμος περνά με το Τάγμα του τα σύνορα και καταδιώκει τους Τουρκαλβανούς ως την Άρτα.
1897
Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αποβιβάζεται στην Μονή Γωνιάς Κολυμβαρίου των Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"