Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενόψει της ολοκλήρωσης της συγκομιδής του βαμβακιού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φέτος, τόσο η παραγωγή όσο και η ποιότητα βάμβακος ήταν πολύ καλή λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Για να έχουμε, όμως, ανάλογη συνέχεια και του χρόνου, θα πρέπει οι παραγωγοί να προετοιμάσουν το έδαφος αμέσως μετά τη συγκομιδή. Θα ήθελα, λοιπόν, να καλέσω τους γεωργούς να συμβουλεύονται τους γεωπόνους των Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου του ΥπΑΑΤ και των τοπικών ΔΑΟΚ, και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, στο πλαίσιο του προγράμματος γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας για την βαμβακοκαλλιέργεια. Έτσι θα θέσουν σωστές βάσεις για την επόμενη σοδειά.
Μπορεί, στη χρονιά που μας πέρασε, να μην είχαμε έντονο το πρόβλημα του πράσινου ή του ρόδινου σκουληκιού, όμως, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Απαιτούνται άμεσες καλλιεργητικές παρεμβάσεις μετά τη συγκομιδή, όπως η στελεχοκοπή των βαμβακοφυτειών και το όργωμα με άροτρο σε βάθος, έτσι ώστε να μην επιτραπεί σε νύμφες να διαχειμάσουν και να πλήξουν την παραγωγή. Πρέπει να δρούμε προληπτικά και όχι να καλούμαστε εκ των υστέρων να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της αδράνειας ή της ελλιπούς προετοιμασίας. «Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν»!
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση, από την πλευρά της, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών, θα υλοποιήσει στο ακέραιο τη δέσμευσή της για την επιστροφή της δεύτερης, ισόποσης με την πρώτη, δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες. Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες της χώρας, συνεχίζουμε με μέλημά μας τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.26
Δύση: 18.07
Σελήνη
19 ημερών
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"