Από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά και έντυπα όσοι δικαιούχοι του Μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007 – 2013 (για την πληρωμή της 3ης δόσης του καπνού) δεν υπέβαλαν αίτηση κατά την περίοδο υποβολής 12/6/2013 έως 29/7/2013. Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια και υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, κ. Δημήτρης Ιατρίδης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης η αίτηση θα υποβάλλεται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://tobacco.opekepe.gr και http://www.opekepe.gr.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμα ότι εφόσον ενταγμένος δικαιούχος του μέτρου 144, στον οποίο έχει καταβληθεί η α’ και η β’ δόση της ενίσχυσης, έχει αποβιώσει, ενώ διατηρούσε την ιδιότητα του δικαιούχου του μέτρου, δίδεται η δυνατότητα ανάληψης του εγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας καπνού από κληρονόμο της εκμετάλλευσης και των δικαιωμάτων καπνού. Συγκεκριμένα:

Ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης, εφόσον:

α) είναι αποκλειστικός κληρονόμος των δικαιωμάτων του θανόντος δικαιούχου,

β) ολοκληρώσει τη διαδικασία μεταβίβασης των δικαιωμάτων στο όνομά του και,

γ) επιθυμεί να αναλάβει και ολοκληρώσει το επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας καπνού του θανόντος, οφείλει να αποστείλει στην υπηρεσία εφαρμογής του μέτρου 144 την αίτηση με την υπεύθυνη δήλωση και το επιχειρηματικό σχέδιο που επισυνάπτεται στην παρούσα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "agrotypos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.31
Δύση: 18.40
Σελήνη
2 ημερών
1821
Δύναμη 2.000 ενόπλων Μανιατών εισέρχεται στην Καλαμάτα.
Οι Γρηγοράκηδες υψώνουν την σημαία της Επαναστάσεως στο Γύθειο.
Έλληνες αγωνιστές εισέρχονται στο Αίγιο και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως.
1906
Ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Σκαλίδης κυκλώνεται κοντά στο χωριό Ζόβιτς, όπου πίπτει ηρωικώς μαχόμενος με 10 από τους άντρες του.
1941
Το υποβρύχιο "Τρίτων" τορπιλίζει το ιταλικό πλοίο "Κάρνια" κοντά στο Πρίντεζι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"