Στην ενεργοποίηση 70.000 ανοικτών καλλιεργητικών δανείων, συνολικού ύψους 560-580 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν παγώσει εδώ και πάνω από έναν χρόνο, λίγο πριν αλλάξει χέρια η Αγροτική Τράπεζα, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για δάνεια που είχαν εγκριθεί από την πρώην ΑΤΕ, αλλά η χορήγησή τους είχε παγώσει επειδή η Πειραιώς στην οποία και πέρασε η «καλή» Αγροτική Τράπεζα δεν διέθετε ακόμη το απαραίτητο σύστημα καταχώρησης των δικαιούχων και αξιολόγησης της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

 

Το σχετικό σύστημα ολοκληρώθηκε πρόσφατα και η Πειραιώς, με βάση την ενιαία δήλωση καλλιέργειας τού κάθε αγρότη, έχει ανά πάσα στιγμή εικόνα για τα στρέμματα και τα ζώα που δηλώνει, συγκρίνοντας τα στοιχεία αυτά με το εισόδημά του, ελέγχοντας ταυτόχρονα αν βρίσκεται ή όχι στη λίστα του Τειρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τράπεζα, ενεργοποιούνται 70.000 ανοικτά καλλιεργητικά δάνεια που θα εκταμιευτούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να καλύψουν τις ανάγκες της τρέχουσας φθινοπωρινής περιόδου.

Πηγή "tanea.gr"

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.31
Δύση: 18.40
Σελήνη
2 ημερών
1821
Δύναμη 2.000 ενόπλων Μανιατών εισέρχεται στην Καλαμάτα.
Οι Γρηγοράκηδες υψώνουν την σημαία της Επαναστάσεως στο Γύθειο.
Έλληνες αγωνιστές εισέρχονται στο Αίγιο και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως.
1906
Ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Σκαλίδης κυκλώνεται κοντά στο χωριό Ζόβιτς, όπου πίπτει ηρωικώς μαχόμενος με 10 από τους άντρες του.
1941
Το υποβρύχιο "Τρίτων" τορπιλίζει το ιταλικό πλοίο "Κάρνια" κοντά στο Πρίντεζι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"