Εικοσιέξι από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. κατηγορούν την Κομισιόν ότι επιχειρεί να ανατρέψει «από την πίσω πόρτα» τα όσα έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ για τη στήριξη των νέων αγροτών και τη βιολογική γεωργία. Η Ελλάδα και η Λιθουανία που ασκούν την προεδρία της ΕΕ την προσεχή περίοδο, δεν συντάχθηκαν με το κείμενο. Τα κράτη μέλη καταγγέλλουν την Κομισιόν ότι θέλει να περιορίσει την πρόσβαση νέων αγροτών στην ενίσχυση της νέας ΚΑΠ.Συγκεκριμένα, τα κράτη μέλη καταγγέλλουν την Κομισιόν ότι προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση των νέων αγροτών στην συμπληρωματική ενίσχυση της νέας ΚΑΠ.

Σχετικό υπόμνημα κατατέθηκε σε συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων που έγινε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τα αγροτικά θέματα. Οι μόνες χώρες που δεν συντάχθηκαν με το κείμενο ήταν η Ελλάδα και η Λιθουανία, οι οποίες ασκούν την προεδρία της Ε.Ε. κατά το τρέχον και το επόμενο εξάμηνο.Στο κείμενο, αντίγραφο του οποίου έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι 26 ζητούν από την Κομισιόν να «διορθώσει επειγόντως» σειρά πράξεων κατ' εξουσιοδότητη τις οποίες εξέδωσε και οι οποίες περιέχουν αποκλίσεις από τεχνικές πτυχές της συμφωνίας που οριστικοποιήθηκε το Σεπτέμβριο με τόσο κόπο ανάμεσα στα κράτη και τους ευρωβουλευτές.

Όπως υπογραμμίζουν οι 26, η συνοχή ανάμεσα στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου και τις πράξεις που εκδίδει η Κομισιόν κατʼ εφαρμογή της είναι βασικής σημασίας για την ποιότητα της αγροτικής νομοθεσίας».

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "agronews.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.31
Δύση: 18.40
Σελήνη
2 ημερών
1821
Δύναμη 2.000 ενόπλων Μανιατών εισέρχεται στην Καλαμάτα.
Οι Γρηγοράκηδες υψώνουν την σημαία της Επαναστάσεως στο Γύθειο.
Έλληνες αγωνιστές εισέρχονται στο Αίγιο και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως.
1906
Ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Σκαλίδης κυκλώνεται κοντά στο χωριό Ζόβιτς, όπου πίπτει ηρωικώς μαχόμενος με 10 από τους άντρες του.
1941
Το υποβρύχιο "Τρίτων" τορπιλίζει το ιταλικό πλοίο "Κάρνια" κοντά στο Πρίντεζι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"