altΠαράταση για εφαρμογή μετά την 31η Δεκεμβρίου έλαβε η ηλεκτρονική καταγραφής της λιανικής πώλησης των γεωργικών φαρμάκων η οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, γεωπόνοι που παρακολουθούν την διαδικασία θα χρειαστεί εκ νέου παράταση καθώς μέχρι στιγμής ούτε το Υπουργείο είναι έτοιμο, ούτε οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν ενημερωθεί επαρκώς. Μάλιστα σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται στην Καβάλα η πρώτη ενημερωτική ημερίδα (πος γεωπόνους ιδιοκτήτες καταστημάτων από τον Γεωποινιό Σύλλογο Καβάλας) για το ζήτημα. Για το θέμα σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ανέφερε χαρακτηριστικά:
«έχει δοθεί παράταση αλλά εκτιμώ ότι θα πρέπει να δοθεί και νέα παράταση διότι ούτε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι έτοιμο ούτε οι γεωπόνοι έχουν ενημερωθεί αρκετά για την εφαρμογή αυτού του νέου συστήματος. Θεωρώ ότι το νέο σύστημα της ηλεκτρονικής καταγραφής των γεωργικών φαρμάκων θα εφαρμοστεί μαζί με αυτό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας συμπληρώνει: «υπάρχουν προβλήματα σε καλλιέργειες για τα οποία δεν υπάρχουν εγκεκριμένα γεωργικά φάρμακα».
Τα προβλήματα στην εφαρμογή του νέου συστήματος είχε καταγράψει αρκετούς μήνες νωρίτερα σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας (πριν την πρώτη καταλυκτική ημερομηνία). Σύμφωνα με αυτή: «Υπάρχει επίσης το ζήτημα με τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων από τους ερασιτέχνες καλλιεργητές. Όπως είναι γνωστό τα σκευάσματα για ερασιτεχνική χρήση είναι ελάχιστα στον αριθμό (5-6) και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες της όποιας καλλιέργειας. Πλέον, για πολλούς συμπολίτες μας η ερασιτεχνική καλλιέργεια δεν είναι απλά μια ευχάριστη δραστηριότητα, ένα χόμπι, αλλά απαραίτητη για την εξασφάλιση βασικών τροφίμων και αγαθών. Για αυτό και είναι αναγκαίο να καθοριστούν τα σκευάσματα που θα επιτρέπονται στον ερασιτέχνη. Θεωρούμε ότι ερασιτέχνης είναι ο καλλιεργητής που χρησιμοποιεί μόνο για ιδιοκατανάλωση τα παραγόμενα προϊόντα του».

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "agrotypos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.26
Δύση: 18.07
Σελήνη
19 ημερών
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"