altΠραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στην Λάρισα η πανελλαδική σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων με συμμετοχή από όλες τις περιοχές της χώρας.
Στην σύσκεψη τονίστηκαν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από την πολιτική της Ε.Ε και της συγκυβέρνησης.

Τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές, η άγρια φορολόγηση θα εντείνουν τα αδιέξοδα και οδηγούν στην φτώχεια την εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Ήδη πραγματοποιούνται δίκες αγροτών για χρέη προς τις τράπεζες και θα αρχίσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική θέληση να δώσει λύσεις και παρά το γεγονός ότι πριν ένα μήνα ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να του θέσουμε τα οξυμμένα προβλήματα αυτή η συνάντηση ακόμη δεν έχει οριστεί με ευθύνη του Υπουργείου.
Εκτιμήθηκε ότι έχουν γίνει πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας οι οποίες έχουν αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι. Κινητοποιήσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ και μεγάλη πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ενάντια στις διώξεις των αγροτών. Την Παρασκευή πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια στην Καρδίτσα για δίκες αγροτών που χρωστάνε σε τράπεζες και συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Αιτωλοακαρνανία. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν δείχνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν για αντίσταση στην σημερινή βαρβαρότητα και διεκδικήσεις που θα επιτρέψουν στους αγρότες να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.
Η σύσκεψη αποφάσισε ένα πλατύ άνοιγμα των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα σε κάθε περιοχή με στόχο την ενημέρωση των αγροτών με συσκέψεις, περιοδείες, ομιλίες ώστε να υπάρξει μαζική και μαχητική αγωνιστική αντίσταση στις πολιτικές που ξεκληρίζουν αγρότες και κτηνοτρόφους. Να συνειδητοποιήσουν οι αγρότες πως δεν αρκεί η οργή και αγανάκτηση αλλά πρέπει να μετατραπεί σε συμμετοχή σε μαζικούς συλλογικούς αγώνες μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία που έχουν τα ίδια συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Να κλείσουν τα αυτιά τους στους καλοθελητές και τους εκπροσώπους κομμάτων που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και επιχειρούν να σπείρουν την απογοήτευση και την μοιρολατρία, είτε να ξεστρατίσουν το κίνημα και να σταματήσουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπάρχουν.
Με άξονα πάλης τα 18 αιτήματα διεκδίκησης καλούνται οι αγρότες να συμμετέχουν στις συσκέψεις και την ενημέρωση που θα γίνει σε όλη την χώρα με αγωνιστική διάθεση. Μόνο με τον οργανωμένο μαζικό και συλλογικό αγώνα μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις και λύσεις προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Αφού θα έχει προηγηθεί όλη αυτή η μεγάλη δραστηριότητα το επόμενο διάστημα ξεκινώντας από αύριο, αποφασίστηκε η διοργάνωση νέας ανοιχτής πανελλαδικής συνάντησης των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και Συντονιστικών Επιτροπών των Μπλόκων την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στην Λάρισα με στόχο την μεγαλύτερη επιτυχία των κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα στο τέλος Γενάρη και την τελική κατάληξη του συντονισμού, του σχεδιασμού και της μορφής του αγώνα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 19.55
Σελήνη
20 ημερών
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιοσέ Μεχμέτ, επιτίθενται στην Λιβαδειά και την παραδίδουν στις φλόγες.
1824
Δύναμη 2.900 Τούρκων επιτίθεται εναντίον 700 Ελλήνων στο Ξοδάκτυλο Άρτας.
1825
Άφιξη μοίρας του αγγλικού στόλου, υπό τον φιλέλληνα Χάμιλτον, στο Ναύπλιο.
1920
Αρχίζει η προέλαση του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"