«Παράθυρο» για να είναι νόμιμη στο εξής η διατήρηση της αγροτικής περιουσίας από εργαζόμενους, οι οποίοι δεν απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, άνοιξε με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας.
Όπως ορίζεται στο εξής, όσοι αποκτούν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα το οποίο δεν υπερβαίνει τα 4.923,12 ευρώ ετησίως δεν θα χρειάζεται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Το μέτρο αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες είτε δημόσιοι υπάλληλοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούμενοι.

Όλες λοιπόν οι κατηγορίες εργαζομένων θα μπορούν να δηλώνουν το εισόδημα από την εργασία τους, μαζί με το εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα. Θα καταβάλλουν εισφορές για το εισόδημα από την εργασία τους, μόνο εάν το εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα είναι μικρότερο από το ανωτέρω όριο. Εάν όχι, τότε το εισόδημα αυτό θα υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, όπως ακριβώς ισχύει για τις περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το κατώφλι των 4.923,12 ευρώ είναι «καθαρό», χωρίς δηλαδή να συνυπολογιστούν και οι ετήσιες καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές. Το όριο αυτό είναι το ελάχιστο εισόδημα που υπόκειται σε εισφορές για όσους είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες και το οποίο ανέρχονται σε 410,26 ευρώ το μήνα. Επί της ουσίας το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι το ποσό των 4.923,12 ευρώ δεν θεωρείται βιοποριστικό εισόδημα, αλλά διατήρηση της αγροτικής περιουσίας.

Ίδια ακριβώς διάταξη εφαρμόζεται και για τους συνταξιούχους που έχουν αγροτική δραστηριότητα. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται να γλιτώνουν οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας, την περικοπή κατά 60% στη σύνταξή τους.

Πηγή “dikaiologitika.gr”

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"