Tην Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας.
H πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα δημιουργήθηκε στη Θεσσαλία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), το Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Θεσσαλίας και 9 τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα (Πηνειού, Ταουσάνης, Ενιπέα, Σελλάνων, Σοφάδων, Τιτανίου, Δαμασίου, Ματιού Τυρνάβου, Αγ. Σοφίας).

Η πρώτη αγροτική Εν.Κοιν. έχει ως βασικό στόχο να μειώσει το κόστος παραγωγής για άρδευση στις Θεσσαλικές καλλιέργειες κατά 80% μέσα στα επόμενα χρόνια, την ενέργεια που χρησιμοποιείται για αντιπλημμυρική προστασία στα κεντρικά αντλιοστάσια και να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο θεμελίωσης του ιστού όπου θα τοποθετηθεί η πρώτη Ελληνική Ανεμογεννήτρια EW 16 θέτις του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG) αλλά και της εγκατάστασης Φ/Β πάρκου ισχύος 1MW που θα καλύψει την πρώτη φάση πιλοτικής λειτουργίας.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, από την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τα Δημοκρατικά Κοινοβουλευτικά κόμματα. Επίσης εκπρόσωποι Περιφερειών και Δήμων, Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων και Εταιριών, τοπικοί άρχοντες, αγρότες και κτηνοτρόφοι – μέλη της Εν. Κοιν..

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"