Εδώ και περίπου ένα μήνα ο ελληνικός λαός, τμήμα του οποίου είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, έχει αναλάβει την «ατομική ευθύνη» αντιμετώπισης του φονικού κορονοιού όμως η κυβέρνηση και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης δεν έχουν πάρει την ευθύνη που τους αναλογεί για να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορονοιός και η καραντίνα.

Παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας μας, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τις οποίες ζητάμε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων καμιά απάντηση δεν πήραμε από το υπουργείο και την κυβέρνηση. Η αδυναμία τους να απαντήσουν σημαίνει και το αυτονόητο, ότι δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικά θετικό μέτρο για την στήριξη μας.  
Χρειάζονται μέτρα άμεσης και μακροπρόθεσμης στήριξης για κτηνοτρόφους και ομάδες αγροτών που έχουν πρόβλημα ή θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την διάθεση της παραγωγής τους και κατά συνέπεια το εισόδημα τους.
Κτηνοτρόφοι με κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από την απώλεια στην τιμή κρέατος μπροστά και στο Πάσχα λόγω των μέτρων της καραντίνας.  Καμιά μείωση στην τιμή του γάλατος, επιδότηση για την αγορά φθηνών ζωοτροφών.
Αγρότες που πάνε στις Λαϊκές αγορές και ιδιαίτερα με το κλείσιμο τους αυτή την περίοδο στην περιοχή μας. Ζητάμε να λειτουργήσουν άμεσα με την συμμετοχή μόνο αγροτοπαραγωγών για να διαθέτουν τα προϊόντα τους και φυσικά παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Να ενταχθούν στο βοήθημα των 800€ και να υπάρχει κάλυψη για την απώλεια εισοδήματος από τις κλειστές αγορές ώστε να μην γίνουν έρμαιο στα χέρια εμπόρων που ζητάνε να αγοράσουν κοψοχρονιά τα προϊόντα τους. Για το θέμα των λαϊκών αγορών αύριο Τρίτη 14 Απριλίου στις 11 το πρωί αντιπροσωπεία του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ και παραγωγών λαϊκών αγορών θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Αγρότες που έχουν πληγεί από τα μέτρα όπως  παραγωγοί κρασιού και τσίπουρου που το διέθεταν στην αγορά και τώρα αυτό είναι αδύνατο. Να υπάρξει κάλυψη του εισοδήματος.
Αγρότες που θα συναντήσουν πολύ σύντομα λόγω των καλλιεργειών τους σοβαρό πρόβλημα με την παραγωγή και την κάλυψη των αναγκαίων εργατών γης. Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις μας με τις οποίες έγκαιρα έχουμε αναδείξει αυτή την πλευρά καθώς χρειάζονται χιλιάδες εργάτες γης για καλλιέργειες στον νομό Λάρισας. Μέτρα που έχουν να κάνουν με την μετακίνηση και την διαμονή των εργατών γης στα χωριά και τις περιοχές που πρέπει να εργαστούν, μεταφορά και εργασία στα χωράφια. Δεν χωράει καμιά υποτίμηση των κινδύνων για την υγεία και την παραγωγή που μπορεί να ανακύψουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα.
Βεβαίως για μια ακόμη φορά αναδείχνουμε και τονίζουμε μια σειρά μέτρων που είναι απαραίτητα για αγρότες και κτηνοτρόφους:
1. Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια ,καθώς και μείωση των τιμών τους.
2. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.
4. Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
5. Άμεση καταβολή στο 100% από τον ΕΛΓΑ για το 2019 και των αποζημιώσεων από τα ΠΣΕΑ για τα προηγούμενα χρόνια.
6. Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους.
7.Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο χρόνο χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν.
8. Να δοθεί η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους ΟΓΑ.
9. Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.
10. Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό και αυτό να γίνει τώρα.
    
Το Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.00
Δύση: 19.53
Πανσέληνος
1191
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Άγγλων.
1801
Ο νεομάρτυρας Μάρκος από τη Σμύρνη αποκεφαλίζεται στη Χίο από τους Τούρκους.
1822
Ο Δράμαλης, αφού έπνιξε στο αίμα την επανάσταση του Πηλίου, φτάνει στην Κόρινθο.
1825
Ο ήρωας της Γραβιάς, Οδυσσέας Ανδρούτσος, δολοφονείται διά στραγγαλισμού από τους Μαμούρη, Παπακώστα και Τριανταφυλλίνα.
1827
Ο Θ. Κολοκοτρώνης διατάσσει επιστράτευση στις περιοχές Μυστρά, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λεονταρίου, Καρύταινας και Φαναρίου.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων φθάνει απρόοπτα στην Σμύρνη της σκλαβωμένης Ιωνίας, με την αγγλική φρεγάτα Μαδαγασκάρη.
1896
Ο Μακεδόνας οπλαρχηγός Αθανάσιος Μπρούφας αποβιβάζεται με 86 άνδρες στην Σκάλα Ελευθεροχωρίου.
1941
Οι Γερμανοί φονεύουν τον αρχιμανδρίτη Φώτιο Θεοδοσάκη και δύο άλλους Κρήτες στο Σκαλάνι μπροστά στους κατοίκους του χωριού.
1944
Ελληνικός στολίσκος συμμετέχει στις αποβατικές επιχειρήσεις των συμμάχων στη Νορμανδία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».