"Δημοτικό Κινηματοθέατρο: Πόσα νοίκια χρωστάει ο ιδιώτης στο Δήμο Καρδίτσας"

alt

Γράφει η Φρόσω Παύλου

Η χειμερινή περίοδος του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας, το οποίο εκχωρήθηκε σε ιδιώτη επί Δημαρχίας Παπαλού, ολοκληρώθηκε για να παραδώσει τη σκυτάλη του στο θερινό σινεμά, το οποίο επίσης εκχωρήθηκε στον ίδιο ιδιώτη. 

Το μίσθωμα το οποίο καθορίστηκε και για το χειμερινό και το θερινό σινεμά σε ετήσια βάση είναι 40.000€. Δηλαδή αυτά τα έσοδα προϋπολόγισε ο Δήμος ότι θα εισπράξει η ΔΗΚΕΚ, η οποία σημειωτέον λύθηκε στις 5 Μαϊου του 2014 (ΦΕΚ), οπότε αρμοδιότητες και προσωπικό μεταφέρεται στην κεντρική λειτουργία του Δήμου Καρδίτσας.

Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, ως γνωστόν είναι η μοναδική αίθουσα κινηματογράφου σε ολόκληρο το νομό. Μια αίθουσα που καλύπτει και όλες τις άλλες δράσεις πολιτισμού (θέατρο, εκδηλώσεις, ομιλίες, κ.α), γεγονός που δεν προβλημάτισε την ηγεσία της απελθούσας δημοτικής αρχής, αφού το αιτιολογικό με το οποίο «έντυσε» την απόφαση εκχώρησης στον ιδιώτη, ήταν ότι ο δήμος Καρδίτσας δεν είχε χρήματα να την εξοπλίσει με νέου τύπου τεχνολογικό εξοπλισμό και γιατί ήταν άλλη μια δημοτική επιχείρηση που από κερδοφόρα, σιγά- σιγά απαξιώθηκε(με ευθύνη δημοτικών αρχών).
Μπορεί, λοιπόν, η  απελθούσα δημοτική αρχή  να μας πει πόσα νοίκια χρωστάει ο ιδιώτης( η δική μας πληροφόρηση λέει ότι έχει να καταβάλλει νοίκια από τον Οκτώβρη του 2013) στη δημοτική επιχείρηση ΔΗΚΕΚ; Μπορεί να μας πει τι αρρυθμίες δημιουργεί η μη καταβολή ενοικίων στην πληρωμή του προσωπικού της ΔΗΚΕΚ (απλήρωτο προσωπικό κοινωνικών δομών, εξαιτίας της ετήσιας ελλειμματικής χρηματοδότησης της ΔΗΚΕΚ κατά 40.000€, αφού τα ανέμενε από τον ιδιώτη); Και εν τέλει πώς εννοεί το "νοικοκύρεμα" των οικονομικών του Δήμου;
Αυτά τα στοιχεία θα τα δώσει στο νέο Δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο, ώστε όταν με το καλό έρθει η ώρα να αναλάβει καθήκοντα μετά την 1η Σεπτεμβρίου να ξέρει και αυτός με τη σειρά του, πώς θα λειτουργήσει το Κινηματοθέατρο; Ως ιδιωτικό κινηματοθέατρο ή ως δημοτικό;
Για την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας θεσμό 10ετιων για την Καρδίτσα που εκδιώχθηκε από το Δημοτικό Κινηματοθέατρο και από την καθιερωμένη προβολή της Τρίτης θα τον ενημερώσει(;)
Αφορμή γι αυτό το σχόλιο η λήξη της χειμερινής περιόδου για το κινηματοθέατρο και η έναρξη του δημοτικού θερινού σινεμά από τον ίδιο ιδιώτη.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».