«Συνεχίζουμε με συνέπεια και σοβαρότητα»

altΤου Κώστα Τσιάρα

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο.  Μετά από μια δύσκολη και μακρά περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής, με την κοινωνία εξουθενωμένη από τα φορολογικά βάρη και τις αδικίες του προγράμματος, είναι αντιληπτό ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. 

Το λεγόμενο «μήνυμα» της κάλπης ήταν προ πολλού γνωστό στην κυβέρνηση, η οποία ήδη πριν την εκλογική αναμέτρηση έθεσε τις βάσεις για την αποκατάσταση των αδικιών, τη μείωση των φόρων και την επαναφορά της χώρας στην ανάπτυξη. Για αυτό το λόγο, οι διορθωτικές παρεμβάσεις στην δομή της κυβέρνησης έπρεπε να δώσουν έναν αέρα ανανέωσης, όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων, αλλά κυρίως στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Είναι προφανές, ότι σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, η επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν μια κυβέρνηση, είναι απόλυτο προνόμιο του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Ωστόσο, με την κοινωνία να είναι στα όριά της, αυτό που προέχει, είναι, τα θετικά αποτελέσματα να τα καρπωθούν αυτοί που τα δημιούργησαν, δηλαδή οι πολίτες. Για να γίνει κάτι τέτοιο σωστά, άξονας της πορείας μας πρέπει να είναι το συμφέρον της χώρας. Συνεπώς, είναι θεμελιώδες, να δοθεί το μήνυμα στις Βρυξέλλες, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, με έντιμη συνεργασία με τους δανειστές μας και δεν θα χαλαρώσει ούτε θα κάνει εκπτώσεις. Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, χωρίς όμως να «τζογάρουμε» την πορεία της χώρας με ερασιτεχνισμούς.
Είναι απολύτως αντιληπτό, ότι κάθε κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με την κοινωνία, να στρέφει το βλέμμα σε αυτή, αφού σε αυτή λογοδοτεί. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας και την αίσθηση, ότι δεν κάνουμε τίποτε άλλο πέρα από το πατριωτικό μας καθήκον. Αυτή άλλωστε, είναι και η ειδοποιός μας διαφορά από εκείνους που ανέξοδα υπόσχονται λύσεις, υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες.
Καλούμαστε να λάβουμε τη σκυτάλη και να συμμετέχουμε σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2012 για τη διάσωση της χώρας και την ανάκτηση του κύρους και του ιστορικού της ρόλου μέσα στην Ευρώπη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε επάνω μας να ίπταται η δαμόκλειος σπάθη του πολιτικού κόστους. Πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία, να την ανακουφίσουμε άμεσα, αλλά και να προχωρήσουμε στο μεταρρυθμιστικό έργο που θα φέρει την ανόρθωσή της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο φόβο να κυριαρχήσει πάνω στην πίστη και το καθήκον μας.
Η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά, έκαναν το αυτονόητο από την αρχή. Με σοβαρότητα, γνώση και αντίληψη, είμαστε σε θέση να σηκώσουμε το βάρος της εθνικής αποκατάστασης, μακριά από τις σειρήνες του λαϊκισμού και της εύκολης παροχολογίας.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».