Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Κυβέρνηση, οι αναρχικοί στην εξουσία

altΓράφει η Ασημίνα Σκόνδρα*

Εκείνο το οποίο πρέπει να αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» του κ. Τσίπρα, είναι ότι δεν μας αφήνει να πλήξουμε.
Κάθε μέρα ένα νέο συμβάν μας αφήνει άναυδους.
Καταστάσεις πρωτόγνωρες, αλλά δυστυχώς δυσάρεστες και επικίνδυνες, που αν συνεχιστούν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα οδηγήσουν.

Το νέο αυτή τη φορά ήταν η εισβολή αντιεξουσιαστών στην Βουλή και φυσικά η δήλωση της κ. Κωνσταντοπούλου, που το βρήκε φυσιολογικό και το χαρακτήρισε «ειρηνική διαμαρτυρία».

Μια άκρως προκλητική ενέργεια, η οποία δείχνει ή ανικανότητα της κυβέρνησης να προασπίσει την έννομη τάξη, όπως άλλωστε επιβάλει το συνταγματικό της καθήκον ή ακόμα χειρότερα την συγκατάβαση και εν τέλει νομιμοποίηση των αναρχικών, που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας
Τα χειρότερα όμως συναισθήματα και σκέψεις των πολιτών, προκύπτουν από τον συμβολισμό αυτής κάθε αυτής της πράξης και από την απουσία αντίδρασης, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Πρόεδρο της Βουλής.
Η Βουλή είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ιερό, όταν αυτά τα δύο βεβηλώνονται και δεν προστατεύονται, σημαίνει κατάλυση του Κράτους.
Αυτές οι εικόνες κάνουν το γύρω του κόσμου, δείχνοντας ότι η Ελλάδα εκτός από την οικονομική κατάρρευση, βρίσκεται σε πλήρη εκτροχιασμό.
Το εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους είναι: Υπάρχει Κυβέρνηση;
Υπάρχει Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή έχει καταργηθεί;
Υποτίθεται ότι κυβέρνηση υπάρχει, όμως πώς να σταθούν απέναντι στους μέχρι πρότινος «συντρόφους»;
Οι σημερινοί Υπουργοί, Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν πάντα πρώτοι στις διαδηλώσεις και τις πορείες, στις οποίες οι «γνωστοί άγνωστοι», κουκουλοφόροι και αναρχικοί στο τέλος έκαιγαν, λεηλατούσαν, κατέστρεφαν τα πάντα;
Τα μέλη της κυβέρνησης, δεν έφευγαν στη μέση των συνεδριάσεων της ολομέλειας για να πρωτοστατήσουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε διαδηλώσεις, και ξαναγυρνούσαν, στη συνέχεια, για να καταγγείλουν την «αστυνομοκρατία»;
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαιναν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τρομοκρατών;
Δεν αναλάμβαναν την υπεράσπισή τους; Δεν απαιτούσαν την αποφυλάκισή τους;
Προχθές δεν δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των φυλακισμένων απεργών πείνας, δηλαδή του τρομοκράτη Κουφοντίνα, και ζητούσε να σταματήσουν την απεργία;
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον επισκέφτηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας , δηλώνοντας στη συνέχεια, ότι ο Κουφοντίνας θα σταματήσει την απεργία, αφού το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τον καλύπτει;
Αυτή η ακροαριστερή παρέα, πορεύτηκε μαζί τα προηγούμενα χρόνια, έχουν δεσμούς ισχυρούς και δεν γίνεται να σπάσουν.
Γι΄αυτό βλέπουμε μπαράζ καταλήψεων σε Πανεπιστήμια, Δημαρχεία, επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, απειλές σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές, λεηλασίες, καταστροφές αγαλμάτων, βρωμερό γκράφιτι στο Πολυτεχνείο, εισβολή στη Βουλή, προσβολή των ευζώνων και του Μνημείου Άγνωστου Στρατιώτη.
Καταστρέφεται δημόσια περιουσία, γίνονται βανδαλισμοί, παρεμποδίζεται η λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και των ΑΕΙ και υπάρχει πλήρης απουσία πολιτικής βούλησης να σταματήσουν όλα αυτά και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Αντίθετα η αστυνομία, κατόπιν εντολών άνωθεν βεβαίως, παραμένει αμήχανος θεατής, οι Πρυτανικές Αρχές δεν εισακούονται και το πρωτάκουστο να μην εφαρμόζονται οι εισαγγελικές εντολές.
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για όλους αυτούς που επιζητούν την αναρχία, τα επεισόδια, τη λεηλασία, το μπάχαλο, την πολιτική και κοινωνική αναταραχή.
Για όλους όσους αρέσκονται στην χαοτική ασάφεια.
Έχουν ασυλία, κάλυψη, πόρτες ανοιχτές. Αυτοί κάνουν το κουμάντο, για πρώτη φορά είναι στην εξουσία.
Αλίμονο στους φιλήσυχους, σοβαρούς, νοικοκυραίους ,νομοταγείς έλληνες πολίτες, που πρέπει να συνηθίσουν στο:
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Κυβέρνηση οι αναρχικοί στην εξουσία.


ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ
πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».