Θ. Τσούχλος: "Απολογισμός και μελλοντικές προοπτικές"

Τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα εξαιτίας του 19ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας οι απροκάλυπτοι υποστηρικτές της Κυβέρνησης επιτίθενται στη μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. Ποια πολιτική όμως εκπροσωπούν; Είναι οι:
-Χειροκροτητές της Εθνικά επιζήμιας και απαράδεκτης συνθήκης των Πρεσπών
-Θιασώτες των μνημονίων

-Υποστηικτές των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας που αποδόμησαν όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, οδηγούν στον καιάδα τους αναπληρωτές συναδέλφους και επιβαρύνουν περεταίρω την άσκηση του λειτουργήματός μας
-Κομματικοί εκπρόσωποι μιας κυβέρνησης που μείωσε τους μισθούς, αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης στην ηλικία των 67 ετών, διέλυσε τις συντάξεις με τους νόμους Κατρούγκαλου- Αχτσιόγλου.
Κατά την τελευταία διετία με πίστη και δυναμισμό οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Κ.Ε.  σε όλη τη χώρα συνέχισαν να αγωνίζονται για:
-Παιδεία με Ορθόδοξο- Εθνικό πρόσημο
-Δημόσια- δωρεάν Εκπαίδευση
Δόθηκαν σκληροί αγώνες για να μην υλοποιηθούν οι κυβερνητικές επιλογές που  απομείωσαν το Γυμνάσιο, επιβάλουν ένα νέο υποβαθμισμένο- ημιτελές  Λύκειο, προβλέπουν διπλασιασμό των εξετάσεων και του άγχους που δημιουργούν, διευρύνουν τις μορφωτικές- οικονομικές ανισότητες.
Είμαστε υπερήφανοι που υπερασπιστήκαμε το Ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, αντιταχθήκαμε σε κάθε προσπάθεια διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου και υποβάθμισης του έργου των Ελληνίδων- Ελλήνων Εκπαιδευτικών. Είμαστε μια Παράταξη που εκφράζει τον Πατριωτισμό, το Κοινωνικό Κράτος, το Δημοκρατικό Ήθος.
Το αργότερο, στις αρχές του Φθινοπώρου, η Κυβέρνηση των προθύμων κλείνει τον κύκλο της. Μας αφήνει μνημονιακή υποταγή έως το 2060, υπόσχεση στους δανειστές για μεγάλες μειώσεις στην Παιδεία- Υγεία, λιτότητα, εξοντωτική πολιτική εναντίον της μεσαίας τάξης, ανεργία στους νέους, ανερμάτιστη εκπαιδευτική πολιτική, αδιέξοδο στους αναπληρωτές συναδέλφους. Η νέα διακυβέρνηση οφείλει να τα ανατρέψει, δίνοντας προοπτικές αναγέννησης στο σύνολο του Λαού μας. Η Δ.Α.Κ.Ε. μέσα από τις διαδικασίες του Συνεδρίου μας καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκατάσταση, προάσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων του κλάδου.

Θ. Τσούχλος, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"